Létrehozva: 2016.04.19.

Vigyázz, teljesen kikészíti szervezeted az érkező hidegfront!

A nyáriasan meleg hétvége után záporokkal és heves széllel támadó hidegfront teszi tönkre idõjárásunkat. A drasztikus változáshoz az emberi szervezet sem képes alkalmazkodni, kiderítettük, hogyan hat ránk az erõs fronthatás.

Épphogy megérkezett, máris vége az áprilisi nyárnak! Hétfő este markáns hidegfront érkezik hazánkba, és teszi tönkre a jó időt. Tíz fokot zuhan a hőmérséklet, napszemüveg helyett az esernyő lesz állandó kellékünk, hétvégén pedig akár fagyhat is!

A hirtelen jött drasztikus változás természetesen a szervezetünket is megterheli. Megkerestük Pintér Ferencet, a Meteo Klinika igazgatóját, hogy megtudjuk, hogyan hat ránk az erős lehűlés. Sajnos semmi jóra nem számíthatunk!

"Leginkább az ízületesek szenvedhetnek. Õket napokig erős fájdalmak gyötörhetik. A viharos szél hatására kínzó fejfájás keserítheti meg napjainkat, ráadásul ingerlékenyebbé, agresszívabbá válhatunk"

- magyarázta a szakember, aki a folyadékfogyasztás jelentőségére is felhívta a figyelmet. A heves szél ugyanis alaposan kiszárítja a bőrünket, ezért érdemes nagyobb figyelmet fordítani a hidratálásra.

Azon sem szabad meglepődnünk, ha a következő napokban álmatlanul forgolódunk éjszakánként, a front ugyanis sokaknál alvászavarokat okozhat.

Pintér szerint a kellemetlen tünetek leküzdésére nincs bevált recept, hiszen az is egyénfüggő, hogy kit mennyire visel meg a drasztikus változás.

"Az ízületeseknek mindenképp javaslom, hogy tartsák melegen a fájó testrészt, ám sajnos olyan módszer nem létezik, ami mindenkit átsegít ezen az időszakon"

- árulta el a klinika igazgatója, akitől azt is megtudtuk, a legpocsékabb idő csütörtökön lesz, ám hétvégén sem számíthatunk sok jóra.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter nyilvánosan gúnyolódott Varga Judit saját bántalmazásáról szóló drámai vallomásán - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

„Egyszerűen a folyosón felejtették, egyetlen orvos sem pillantott rá” – Tamara 12 órát szenvedett magára hagyva a kórház folyosóján, belehalt

hirtv.hu

Újabb helyen mérettetné meg magát Magyar Péter

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-