RIPOSTER

Megjelentek a veronai busztragédia áldozatainak családtagjai a sofőr házánál

Megdöbbenve fogadták az olasz bíróság enyhe ítéletét a veronai busztragédiát okozó V. János szomszédai.
  • Szerző: Angie

Egy megegyezés nyomán a 12 év börtönből hat év lett az olasz bíróságon, de ebből is csak alig kettőt kell leülnie V. Jánosnak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Verona, 2017. január 21.
Az olasz rendõrség által közzétett felvételen a magyar diákokat szállító kiégett autóbusz az olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál 2017. január 21-én. A Franciaországból hazafelé tartó busz balesetében tizenhat középiskolás diák életét vesztette, a sérültek száma 39. (MTI/EPA)

Éveken át itt lakott a szomszédunkban az élettársával együtt. Jól ismertem már a tragédiát megelőzően is – mondta a Blikk-nek Viczián Mihály, a társasház közös képviselője. ” Nemrégiben elköltözött a város egy másik pontjára, éppen azért, mert itt túl sokan zaklatták. Az újságírók és az áldozatok hozzátartozói is rátaláltak. Sőt, ahogy hallottam, már az új családi házánál is megjelentek – árulta Mihály , hozzátéve: a férfit a baleset után sem látta túlzottan megtörtnek, nem sokkal később pedig már személyautót is látta vezetni.

A Blikk megtalálta az elítélt buszvezető új házát. Előtte ugyanaz az autó parkolt, mint korábban a lakótelepen. Hiába kopogtattunk azonban a bejárati kapunál, senki nem nyitott ajtót. Az egyik szomszéd elmondta, tavaly újították fel a házat, János rendszeresen eljár dolgozni, három műszakban. Néha összefutnak, akkor beszélgetnek is pár szót. Elejétől fogva tudta, hogy kiről van szó, ki költözött a szomszédjába.

Egy másik, szintén közelben lakótól megtudtuk, tavaly karácsonykor többen is koszorúkat és gyertyákat helyeztek el V. János házának bejáratához, de pár óra után valaki gondosan begyűjtötte azokat.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókusztekercs: ezentúl csak így készítem!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?