RIPOSTER

Végigsöpör Európán a pusztító vihar, elérte hazánkat is

Zápor, zivatar és jégeső is előfordulhat csütörtökön, illetve pénteken. Az erős szél miatt riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Egész Európában megbolondult az időjárás!
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Bolond az idő: a nyaralók fényes napsütésben indulnak a partra, de mire letelepednek, cseperegni kezd az eső, feltámad a szél. Alighogy visszaérnek a szálláshelyre, ismét hét ágra süt a nap! Hol marad a megszokott júliusi kánikula? Péntekig egy tőlünk északkeletre található légörvény határozza meg az időjárásunkat, emiatt a meleg mellé erős szelet, záporokat és zivatarokat is kapunk. A hőmérséklet nem esik sokat, de alig éri majd el a 30 fokot.

Az Időkép szerint felhőszakadás és jégeső zavarhatja meg a nyaralókat.

A szélsőséges időjárás nemcsak hazánkra jellemző: Skandináviában egy hónapja tart a 30-35 fokos kánikula, míg Spanyolországban tízfokosra hűlt a levegő. A magyarok kedvelt üdülőhelyén, az Adria partjánál pedig óriási, nyolc centis jégdarabok hullottak.

Az elmúlt évtized legpusztítóbb időjárása tombol nálunk, autókat, tetőket rongált meg a jégeső

– közölte az olasz meteorológiai intézet.

Az Időkép hosszútávú előrejelzése szerint szinte minden nap várható csapadék júliusban. Örömhír, hogy legalább szombaton jó időre van kilátás, 31 fokos hőséget jeleznek, és csak néhol eshet, de vasárnapra ismét több csapadékot ígérnek, legalábbis a Balaton környékére, ahol talán a jövő hét közepén lesz majd két-három esőmentes nap.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?