RIPOSTER

Vasfüggönyt épít Ausztria a magyar határon átlépő migránsok ellen

Egyre több embercsempészt fognak el Ausztriában. Az osztrák kriminalisztikai hivatal szerint a migránsok Magyarország felől indulnak Bécs felé. Mutatjuk, hol próbálják megállítani őket.
  • Szerző: F. G.

Gerald Tatzgern, az osztrák kriminalisztika hivatal illetékese szerint a csempészútvonalakat Európa déli részéről, Görögországból vagy Törökországból szervezik, többnyire autóval viszik az embereket a magyar-osztrák határ közelébe, és gyalog küldik őket tovább - írja az MTI.

Ezen a héten Burgenlandban már 136 migránst és több embercsempészt fogtak el, és az osztrákok elkezdték a kerítésépítés előkészületeit az osztrák-magyar határon,

Nagysároslak (Moschendorf) és Szentkút (Heiligenbrunn) települések átkelői között - közölte a burgenlandi rendőrségi csütörtökön.

A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a Németújvári járást  érintő tervek azért készültek, mert - mint fogalmazott -   Körmenden hamarosan 350 migráns befogadására alkalmas sátortábort nyitnak meg.

A tavaly ősszel történtekből kiindulva az osztrák hatóságok arra számítanak, hogy az emberek majd gyalog indulnak el Burgenland irányába.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?