RIPOSTER

Váratlanul meghalt dr. Kamarás Péter sztárügyvéd

Felesége megerősítette a Ripostnak a hírt: váratlanul elhunyt dr. Kamarás Péter ügyvéd tegnap este.
  • Szerző: Ripost

Tragikus hirtelenséggel, váratlanul elhunyt tegnap este dr. Kamarás Péter ügyvéd. Sokan a képernyőről ismerik őt - a Katalin bírónő című műsorból -, mások a lapok hasábjairól vagy közéleti műsorokból, hiszen gyakran kérdezték szakvéleményét, így többször nyilatkozott a nak is.

Dr. Kamarás Péter 1976-ban szerzett jogi diplomát az ELTÉ-n, majd a Fővárosi Főügyészség ügyészeként nagy jelentőségű büntetőperekben képviselte a vádat. Később tíz éven át újságíróként dolgozott, többek közt a rendszerváltáskor induló Pesti Hírlap külpolitikai szerkesztője volt. A kilencvenes években saját ügyvédi irodát alapított és ismét országos jelentőségű ügyekben vett részt, ezúttal már a védelem, vagy valamely polgári peres fél képviselőjeként. Haláláig tanított a Corvinus Egyetemen, 2003-ban tankönyvet is írt, címzetes egyetemi docensnek nevezték ki.

A nagyközönség széleskörű jogi felvilágosító munkája révén ismeri, számos országos lap és tévécsatorna kérte fel rendszeresen szakértőnek. 2016-ban megjelent Ügyvédnél vagyok! című könyve közérthetően, mégis szakszerűen igazít útba jogi kérdésekben. Németül, spanyolul és angolul beszélt. Híres volt sportszeretetéről, a Vasas drukkereként mindig ott ült a lelátón, és jogászként is képviselte a klubot.

A család később ad hírt arról, mikor vesznek tőle végső búcsút.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?