RIPOSTER

Váratlan fordulat, ez derült ki az újpesti vállalkozó gyilkosairól

A férfi május elején tûnt el, holttestét pedig végül Szentendre mellett találták meg. Gyilkosai több mint tízmillió forinttal tartozhattak neki.
  • Szerző: Ripost

Újabb döbbenetes részleteket tudott meg a Blikk a megfojtott újpesti vállalkozó megölésével kapcsolatban. A lap úgy tudja, hogy az egyik elkövető Szentendre egyik legimpozánsabb részén bérelt egy családi házat. H. nem akárkinek az ingatlanában lakott: a tulajdonos egy európai országba delegált magas rangú magyar diplomata.

"Nagyon szeretem és tisztelem a ház tulajdonosát és az egész családját" – mondta egy közelben lakó férfi. "Tisztességes, becsületes emberek, biztos vagyok benne, hogy annak idején fogalmuk sem volt arról, hogy a férfi, akinek kiadták a házat, egyszer ilyen szörnyű bűnügybe keveredik. Amikor megtudtam, mit tett a férfi a társaival együtt, először nem is akartam elhinni. Lehet, hogy belekeverték ebbe az ügybe. Velem és a párommal is mindig udvarias volt, télen még a havat is ellapátolta az egész utcából. Azt mesélte, hogy vállalkozásai vannak, amelyek igen jól jövedelmeznek. Körülbelül egy éve lakik itt, barátokat csak elvétve láttam náluk" – árulta el a férfi.

Május 7-én egy kétségbeesett nő tett bejelentést, hogy a párja, a 47 éves A. Csaba nem ad életjelet magáról. Az eltűnés körülményei miatt már másnap az életvédelmi osztály foglalkozott az üggyel, aztán emberölés gyanúja miatt kezdtek nyomozni.

Hamar kiderült: egy háromfős baráti társaság ölhette meg az autókkal kereskedő férfit. Múlt csütörtökön ketten közülük beismerő vallomást is tettek, a harmadik gyanúsított azonban hallgat. Egy nappal később Szentendre mellett a rendőrök megtalálták a megfojtott és elásott áldozatot. A tettesek egy nagyobb összeggel tartoztak a vállalkozónak, aki már szerette volna visszakapni a pénzét. Értesülésünk szerint A. Csaba több mint tízmillió forintot adott oda későbbi gyilkosainak.  

H. egyik társa a vállalkozóhoz hasonlóan Újpesten élő E. volt, akiről a Káposztásmegyeren élő Katalin nyilatkozott: "Nagyon fura figurának tartottam. Sokszor járkált a ház körül, igazán senkivel nem beszélt. Három autója is volt, az egyiket nemrégiben vitték el a rendőrök, miután ő valami alkatrészdarabot mutogatott nekik belőle. Arra gondolok, hogy talán abban a kocsiban ölték meg szegény férfit. Amikor itt voltak a rendőrök, nem tűnt túlzottan idegesnek".

Harmadik társuk, S. a XI. kerület egyik kertvárosi részén lakott.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb forralt bor
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?