RIPOSTER

Vandálok randalíroznak Budapest parkjaiban, nyomoz a rendőrség

Visszaültetik a fővárosi Rezső terére a kétezer tő növényt - ennyit téptek ki hétvégén a vandálok. A lakók felháborodtak a pusztításon, de nem csak itt: mindenütt haragszanak azokra, akik a virágos köztereket tönkreteszik.

Óriási pusztítást végeztek a budapesti Magyarok Nagyasszonya templomnál. Ahogy a %% is beszámolt róla, kétezer tő virágot téptek ki, kukákat döntöttek fel szombatra virradóra. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ munkatársai szerdán megkezdték a növények visszaültetését.

Több százezer forint kár keletkezett, de pénzben nem mérhető az a szomorú látvány, ami fogadott minket

– mondta a %%-nak Ács Péter, a Városüzemeltetési Igazgatóság vezetője.

A FÕKERT évente több százezer növényt ültet ki. Idén 210 különféle fajta szerepel a választékban az árvácskától a bársonyvirágon át a petúniáig. Aki ezeket kitépi, eltapossa vagy ellopja, bűncselekményt követ el.

Mosonmagyaróváron is jó mókának tartották valakik, hogy ártatlan virágokon töltik ki mérgüket. Egy társaság felborította a Magyar utcába kihelyezett ládákat, és belőlük a virágokat kiszórta. A rendőrség hamar elfogta a randalírozó fiatalokat. Pár napja a kecskeméti Wojtyla Ház gondozottjai vették észre, hogy a muskátlis ládákból valaki kitépett több virágot. A kecskeméti vandálok egyelőre nem kerültek elő.

Debrecen olyan, mint egy virágoskert, az Új Főnix Terv keretében 80 millió forintot költöttek parkosításra. A közfoglalkoztatottak által művelt kertészetből óvodákba viszik a növényeket, hogy már kis korukban a virágok megbecsülésére neveljék a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?