Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2015.11.24.

Vállalta a szenvedést a hős donor kisfiú, hogy megmentse 3 éves testvérét

Egy testvérüket már elvesztették, akkor derült ki a baj. A 9 éves Andor máris egy ország példaképe, de ha õ gyõz a pályázaton, egymilliót forintot is nyerhet a kórház számára.

Szerző Sárosy Mariann

Egy 17 éves, makkegészséges pécsi fiú a nyáron belehalt egy szimpla mononukleózisba, azaz hétköznapi nevén "csókbetegségbe". Kiderült: rejtett genetikai probléma miatt lett végzetes kimenetelű a betegsége, mely a nagy család legkisebb tagját, a 3 éves Lacikát is fenyegeti, ő is életveszélyben van. A családi szűrésen ugyanis az orvosok rájöttek, hogy a kisfiú bátyjáéhoz hasonló betegségben szenved, és csontvelő-átültetésre van szüksége. 

A családból mindenki azonnal vállalta volna a csontvelődonor szerepét, de csak a 9 éves Andort találták alkalmasnak a tesztek. A hős kisfiú percig nem habozott felajánlani segítségét kisöccsének. A bonyolult és fájdalmas eljárás előtt csak attól félt, hogy a beavatkozás nem hozza meg a remélt eredményt... 

A TV2 Süss fel nap! című programjában olyan - 14 évnél fiatalabb - kis hősöket mutat be, akik az önkéntesség, a segítségnyújtás és a közösségi munka területén végzett tevékenységükkel példaként szolgálhatnak mindannyiunk számára. Az egyik pályázó Lacika bátyja: Budavári Andor. 

A 3 éves Lacikának az életmentő kezeléshez egy steril boxban kellett töltenie egy hónapot: kemoterápiával tönkretették az immunrendszerét, hogy a csontvelőt fogadni tudja a szervezete. A testvére, Andor "csak" kéthetes kezelésen esett át ahhoz, hogy a combcsontjából ehhez csontvelőt vehessenek. 

A család a pályázatával arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy Magyarországon még vért is nagyon kevesen adnak, de csontvelőt ennél is kevesebben adományoznak.

A kórházban töltött hónapok alatt azt láttuk, hogy itthon is jórészt csak külföldi - lengyel, német - donoroktól származó szöveteket ültetnek be. Egy ott megismert fiú hat éve várt megfelelő donorra: mire megkapta, már késő volt - tegnap meghalt.  

- mesélte Budavári Csaba, Andor és Lacika  édesapja a %RIPOST%-nak.  

A donorok mellett valódi hősöknek ők a kórházban dolgozó orvosokat és nővéreket látják, illetve azokat a kis betegeket, akik az életükért küzdve tűrik a heteken-hónapokon át tartó, rendkívül fájdalmas beavatkozásokat.

Ha a Süss fel nap! 2015-ös pályázatát Andor nyeri, az 1.000.000 forintos díjat a Szent László Kórház gyermektranszplantációs osztályának utalják át.

Szerző Sárosy Mariann

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

vg.hu

Alba Aréna: megnyílt Magyarország legújabb sportarénája – fotók

life.hu

Kiderült: ez lehet a rákbeteg Katalin hercegné titkos terve

vg.hu

Hadijelentés: megtorolták az ukrán támadásokat az oroszok

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-