RIPOSTER

Újabb meglepő fordulat a Teréz körúti robbantás ügyében

Kiderült, hogy a robbantással gyanúsított P. László mikor kerül bíróság elé.
  • Szerző: Ripost

Hat hónapja van előzetes letartóztatásban a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi. A törvény szerint így személyesen kell ezen a héten megjelennie azon az ülésen, amelyiken majd arról dönt a bíróság, hogy meghosszabbítja-e az előzetesét.

Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője a Velvetnek elmondta, hogy április 21-ig kell döntenie Fővárosi Törvényszéknek.  A portál úgy tudja, hogy a férfit április 20-án hallgatja meg újra a bíróság.

P. Lászlót április elején agresszív viselkedése miatt átszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI), de ügyvédje , Surdy Miklós elmondása szerint védence a múlt héten már visszakerült a Venyige utcai börtönbe.

A férfi február elején tört meg és tett beismerő vallomást. Akkor azt állította, hogy hogy ő látható a térfigyelő kamerák felvételein, illetve övé volt az a hátizsák is, amelynek a maradványait megtalálták a robbantás helyszínen. A gyanú szerint a Zala megyében élő férfi tavaly szeptember 24-én egy házilag barkácsolt bombával robbantott a Teréz körúton. A detonációban két rendőr életveszélyesen megsérült. Életfogytig tartó börtönt is kaphat. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?