RIPOSTER

Újabb kényszerleszállás Ferihegyen, súlyos probléma lépett fel

Megint egy Szófiából induló repülő került bajba. Az eredeti úticél Olaszország volt.
  • Szerző: Ripost

A reggel történt kényszerleszállás után a Wizz Air egy másik Szófiából induló járata is Budapesten landolt technikai okok miatt. A Szófia – Bergamo járatot teljesítő Airbus A321-es repülőgép személyzete a felszállást követően nem sokkal sürgősségi helyzetet jelentettek. Ugyanaz történt, mint az első esetben: a pilóták műszerei egymástól eltérő adatokat mutattak. Reggel a sebességmérők, most pedig a magasságmérők hibásodtak meg.

A repülőgép a szófiai repülőtér körzetében több mint fél órán át körözött, majd a személyzet a budapesti kitérő mellett döntött. A repülőgép 14 óra előtt néhány perccel biztonságosan leszállt a budapesti repülőtéren.

Szófiában erős hóesés van a repülőtér környezetében. Feltehetően mindkét esetnél közrejátszhatott az időjárás a hibák kialakulásában, de előfordulhat az is, hogy a felszállás előtt a repülőgépekre permetezett, a nyomásmérő műszerekbe bekerült jégtelenítő folyadék okozta a problémát - írja az Airportal.

Az Air France 447-es járata 2009-ben Brazíliából Párizsba tartott, hasonló meghibásodás miatt zuhant le 228 emberrel a fedélzetén. Akkor automatikus üzenetek érkeztek a gép egyes műszereit érintő sorozatos technikai meghibásodásokról. A hibaüzenetek a sbességmérő meghibásodása miatt érkeztek. Az áldozatok között négy magyar is volt.

És ezeket olvastad már?