Létrehozva: 2018.06.05.

Újabb eljárás a Teréz körúti robbantó ellen, elképesztő történet

A Teréz körúti robbantással vádolt P. László Gergely ellen újabb büntetõeljárást indítottak! Kiderült, hogy cellatársa felkötötte magát, és nem segített rajta, nem hívta az õröket.

Drámai események derültek ki a Teréz körúti robbantás hétfői tárgyalásán, az eljáró ügyész ugyanis arról tájékoztatta a bíróságot, hogy az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen büntetőeljárást indított a BV intézet. 

"P. László Gergely cellatársa a napokban öngyilkosságot kísérelt meg, amit a vádlott végig is nézett, viszont nem akarta őt megmenteni. A büntetésvégrehajtási intézet ezért segítség elmulasztása miatt indított ellene eljárást, ami folyamatban van"

– közölte dr. Kovacsics Gábor, aki hangsúlyozta: csak a szerencsén és a gyors beavatkozáson múlt, hogy a Teréz körúti robbantás vádlottjának cellatársa nem halt meg.

Megszakította a kapcsolatot a külvilággal

Kirendelt ügyvédje lapunknak korábban elmondta, hogy nehezen tudja védencével tartani a kapcsolatot, ugyanis a beszélőkön sem jelenik meg. Most már azt is megtagadta, hogy a börtönből bármit megküldjenek róla a védőjének.

"Sajnos nem tudok nyilatkozni a védencemről, legutóbb azt is kérvényezte a BV-től, hogy semmilyen adatot ne szolgáltassanak róla az ügyvédjének. Így nagyon nehéz ellátni a védelmét. Ahogy a tárgyalások előtt és azok szünetében is látszik, csupán az édesapjával tudom tartani a kapcsolatot"

– nyilatkozta a %RIPOST%-nak dr. Cseterics Krisztián.

Bármikor kaphat egyszemélyes zárkát

P. László Gergely kétszemélyes zárkában tölti előzetes letartóztatását a Maglódi úti BV-intézetben. Már korábban is volt probléma a magatartásával, kétszer szétverte a cella berendezését és leszabdalta a kamerákat, ekkor elmeorvosi megfigyelésre küldték, de nem kapott egyszemélyes zárkát. Most, hogy nem segített haldokló rabtársán, a büntetőeljárás mellett börtönfegyelmit is kaphat, ekkor különíthetik el a többi fogvatartottól.

 

Nem szabadul
Újra kérvényezte a Teréz körúti robbantással vádolt P. László Gergely védője, hogy helyezzék védencét házi őrizetbe, ám ezt nem engedélyezte a bíróság. Dr. Kalina József tanácsa a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt elutasította a szabadlábra helyezési kérelmet. A védelem fellebbezett. Mint ismeretes, a Teréz körúton 2016. szeptember 24-én robbant egy házi készítésű bomba, ami két rendőrt súlyosan, egy járókelőt könnyebben megsebesített. A merénylettel a 24 éves P. László Gergelyt vádolják, tettéért akár életfogytiglant is kaphat. Ügye elbírálása szempontjából a jelenlegi magatartása kifejezetten hátrányos számára.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

mandiner.hu

Baljós árnyak: Finnország kihúzta a gyufát az oroszoknál

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

mandiner.hu

Elájult a román utazóblogger attól, amit Magyarországon látott

origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

travelo.hu

Videó: Cuki vidra fürdőzött a Balatonban

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

ripost.hu

Azt hitték, hogy csak lusta a tesi órákon, kiderült, hogy rákos a magyar lány

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

ripost.hu

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-