RIPOSTER

Újabb borzalmas részletek derültek ki a szolnoki mentős tragédiáról

A mentő pilótafülkéje szinte konzervdobozként gyûrődött össze az ütközés erejétől: a sofőrnek és a mentőautóban fekvő nőnek esélye sem volt.
címkék:
  • Szerző: Doris

Az egész országot megrázta az a tragikus baleset, ami szerdán történt Szolnokon, a Debreceni útnál.

Ahogy arról a %RIPOST% is beszámolt egy busz és egy mentőautó rohant egymásba, a mentőautó vezetője és az autóban lévő beteg azonnal életét vesztette, a mentőápoló és a mentőtiszt súlyos sérüléseket szenvedett, de a busz utasai közül is sokan megsebesültek.

Most kiderült, a balesetben elhunyt Magdolna súlyos allergiás reakciókat produkált, fulladozott, amikor a kórház felé tartva megtörtént a baj. Gyermekei a kórházba telefonáltak, miután édesanyjuk sokáig nem hallatott magáról.

Három óra alatt sem ért volna be vele a mentő? Ezt kérdezgettük egymástól

emlékezett a Bikknek István, az áldozat fia.

"Ezután telefonáltunk a kórházba. Hangzavart hallottunk a háttérből. Most már tudjuk, hogy a buszon utazókat vizsgálták éppen. Két éve édesapám, most édesanyám hagyott itt minket. Azt mondják, nem szenvedett, szörnyethalt" - suttogta elhaló hangon a férfi.

Dr. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója tegnap meglátogatta a baleset egyik életveszélyes sérültjét, F. Attila mentőtisztet.

"Mentőtiszt bajtársunk állapota kielégítő. Családjának minden segítséget megadunk. A tiszt testvére tegnap a Facebookon kérte: imádkozzanak szerettéért."

A szintén életveszélyesen megsebesült mentőápolót még csütörtök este is műtötték.

"Összetett orvosi csapat dolgozik a kolléga felépülésén: reggel 9 óta folyamatosan műtik, egyszerre többféle beavatkozást hajtanak végre rajta. Koponyasérüléseket szenvedett, de egész testén vannak sebesülései és belső sérülései is" – magyarázta dr. Muzsay Ildikó, a Honvédkórház orvos igazgatóhelyettese.

címkék:
És ezeket olvastad már?