RIPOSTER

TV2 Té­­nyek - Ezek vol­­tak a nap leg­­­fon­­to­­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a TV2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.
  • Szerző: Ripost

TÖBBSZÖRÖS MÛHIBA MIATT HALT MEG

Vérmérgezést kapott és meghalt egy 45 éves férfi a kórházban, miután béldaganattal műtötték. A szakértők szerint, a kórház többször is mulasztott az ügyben, ez vezetett a férfi halálához. Észrevették ugyan az időközben kialakult bélelzáródást, de négy napig nem műtötték meg, ezt követően látták a laboreredményein, hogy vérmérgezése van, de késlekedtek az antibiotikummal. "Én azt hittem, hogy pihen, de nem tudta már kinyítni a szemét se, nem tudtunk kommunikálni" - mondta özvegye, aki beperelte a kórházat, mert szerinte és a független szakértők szerint is az orvosok több esetben hibáztak.

Nézd meg a videót ITT.

 

TÖBB NAPOS HOLTTEST A DUNÁBAN

 

Holttestet találtak a Dunában, az Erzsébet híd budai lábánál. Miután a rendőrök partra húzták a középkorú férfit, órákig helyszíneltek. Senkit nem engedtek a Duna partra, még a bámészkodókat is elzavarták. Csak több óra elteltével derült ki, hogy a férfi nem bűncselekmény áldozata lett, valószínűleg véletlen baleset okozta a halálát.

A középkorú férfi holtteste már több napja a vízben volt, amikor rátaláltak. A testet partra húzták, majd egy fekete zsákkal letakarták. 

Nézd meg a videót ITT.

20 ÉVES MAGYAR LÁNY A DROGFUTÁR

40 millió forint értékű kokaint találtak a rendőrök egy magyar lány hátizsákjában. A nő Braziliából érkezett Brüsszelbe. Ott egy magyar rendszámú autóval várták és hozták Budapestre, ahol végül lecsaptak rájuk a rendőrök. A nő és az egyik bűntársa előzetesbe került.

A nő repülővel utazott Braziliába, hogy ott átvegye a drogot és Magyarországra hozza. Visszafelé, Brüsszelben szált le ott már a bűntársai várták azzal az autóval amelyet később ellenőriztek a rendőrök. A 20 éves drogfutár mellett egy 37 éves férfit és egy 22 éves nőt is elfogtak, ma álltak bíróság elé.

Nézd meg a videót ITT.

71 EMBER HALT MEG A HÛTÕKAMIONBAN

Hatalmas sajtóérdeklődés mellett  Kecskeméten kezdték tárgyalni annak az embercsempész- bandának az ügyét, amelyik 71 ember kínhaláláért felel.  Két éve ennyien fulladtak meg egy hűtőkamionban Magyarországon, majd a teherautót Ausztriában magára hagyták az embercsempészek. 10 ember ellen emeltek vádat, akik több milliárd forintot kereshettek az embercsempészéssel. Kiderült az is, hogy nem sokon múlt egy másik tragédia. Másnap ugyanis hasonló körülmények között akartak embereket átcsempészni Németországba, de ott, a bezárt migránsok ki tudtak szabadulni.

Nézd meg a videót ITT.

 

KITÖRHET A CSOMÁD VULKÁN

32 ezer év után kitörhet egy székelyföldi vulkán. Kutatások kimutatták, hogy a Csomád úgynevezett hosszan szunnyadó vulkán. Aktív magmakamrája van, ami ha beindul nagyon gyorsan törhet a felszínre. A 2460 méter magas Sinabung Szumátrán, 400 évig egyáltalán nem tört ki. 2010-ben, amikor a tűzhányó újra működni kezdett, a több mint 700 fokos vulkanikus törmelékárak mindent elpusztítottak a hegy oldalában.

Nézd meg a videót ITT.

 

ÉLETVESZÉLYES A HÕSÉG A KUTYÁKNAK

Agykárosodást, de halált is okozhat a kutyáknál, ha túl sokáig hagyják őket a gazdáik a forró autóban. Ebben a hőségben az állatmentőket rengetegen riasztják, mert sok dühös ember jelenti, hogy autóban hagyott állatot lát. A rendőrség és az állatvédők szerint is, ha valaki ilyen esettel találkozik, hívja a rendőrséget, mielőtt betörté az autó ablakát.

Nézd meg a videót ITT.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?