Létrehozva: 2017.05.02.

Tv2 Té­nyek - Ezek vol­tak a nap leg­fon­to­sabb hírei

Nincs sok idõd, de kí­ván­csi vagy a nap leg­fon­to­sabb tör­té­né­se­ire? Össze­szed­tük egyet­len cikk­ben, mi tör­tént itt­hon és a vi­lág­ban, a Tv2 Té­nyek se­gít­sé­gé­vel.

Szerző Ripost

KISGYEREK HALT MEG A BALESETBEN

Egy két és fél éves kisfiú meghalt, édesanyja pedig súlyosan megsérült amikor egy kisbusz és egy kamion ütközött a 4-es főúton Fegyvernek és Kenderes között. A Tények úgy tudja, hogy az öttagú család a hosszú hétvégéről tartott hazafelé, amikor előzés közben összeütköztek a teherautóval. A balesetben a család minden tagja megsérült. Az apa és a két másik gyerek, csak könnyebben.

HANGOK UTASÍTOTTÁK A GYILKOLÁSRA

Egy beteget megölt, egyet pedig fojtogatott egy ápoló a kamaraerdei idősek otthonában, a XI. kerületben. Az ügyben most hozott ítéletet a törvényszék, amely alapján a férfi 13 év fegyházat kapott és örökre eltiltották a hivatásától. Az ápoló mentális beteg, de nem elmebeteg. Az állította: hangok utasították, amelyekről később kiderült, hogy a saját gondolatai voltak. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, az ápoló felmentéséért fellebbezett.

MEGHALT AZ ELTÛNT BRIT ÉDESAPA

Halálra gázolhatta egy autó azt a fiatal angol családapát, aki a legénybúcsúját ünnepelte Budapesten. A buli után egy taxiba szállt be, majd nyoma veszett. A barátai és a rendőrség is keresték a 24 éves férfit, de valószínűleg a hétvégi, Váci úti halálos gázolásnak ő volt az áldozata. Leendő felesége, és 2 éves kislánya várta haza a férfit Angliában. A Tények a rendőrséget is megkereste, ők pedig arról tájékoztattak, hogy már nem keresik eltűnt személyként az említett férfit.

KUTYÁK TARTJÁK RETTEGÉSBEN A FALUT

Karókkal, és botokkal tartják távol a fertőző, veszedelmes kóbor kutyákat Tuzséron. Az állatok falkába verődve támadják a helyieket, a gyerekek mellé pedig már kísérő is kell, hogy iskolába tudjanak járni. A felnőttek is félnek az utcára kimenni, mert legutóbb egy 56 éves férfit haraptak meg a kutyák. A lakók panaszt is tettek a helyi önkormányzatnál, de a legutóbbi eset óta sem történt változás az ügyben. 

GYEREKEIVEL MENEKÜLT AZ ÉGÕ HÁZBÓL

Szinte fél óra alatt égett le egy kertes ház péntek hajnalban Pomázon. A lakóknak az volt a szerencséjük, hogy egy reggeli munkába induló járókelő meglátta a házból felcsapó lángokat, és szólt a tűzoltóknak. A ház emeletén alvók ugyanis nem vették észre, hogy alattuk már tűz van. Szinte mindenük odalett a tűzben, ezért a helyreállításhoz segítséget keresnek. A tulajdonos megsérült, mert a felforrósodott garázskaput megpróbálta kinyitni. A tűzoltók pillanatok alatt a helyszínre értek, azonban nem sokkal az oltás megkezdése után elfogyott a víz és a tűzcsapból sem tudták azt pótolni, így várniuk kellett, a ház pedig teljesen kiégett.

KEVÉS AZ ÁPOLÓ, SOK A PÁLYAELHAGYÓ

Annyira kevés az ápoló, hogy számos magyar kórházban krízishelyzet van - ez mondják az egészségügyi szakdolgozói kamaránál. Az érdekvédők szerint nagyon sok a pályaelhagyó, vannak olyan nővérek, akik 20 éves tapasztalattal inkább elmennek egy áruházba dolgozni, mert ott nemcsak jobban keresnek, de több a szabadidejük is. Az egészségügyi államtitkárságnál nem vitatják, hogy sokkal több ápolóra lenne szükség, de azt mondják, több éves bérfejlesztési programot indítottak, ami 2019-ig tart. Jászberényben már pótolni sem tudják a dolgozókat. Tavaly óta 15-20 ápolót azonnal felvennének. A kormány szerint, ha véget ér az egészségügyi béremelési program, akkor várhatóan enyhül a nővérhiány.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Manchester United szerződést adott Jürgen Kloppnak

origo.hu

Magyar Péter bevallotta, hogy loptak

borsonline.hu

Nem adja fel, vissza akarja szerezni a vőlegénye Kárpáti Rebekát – videó

ripost.hu

"Nagyon keveset látom, szinte alig beszélünk" - sírva vallott házassági válságáról a TV2 sztárja

mandiner.hu

Sajtóhír: az OBI tulajdonosa megrendezte halálát és Oroszországba menekült

origo.hu

Itt a drámai bejelentés: újabb pusztító fegyvereket kap Ukrajna, kitörhet a világháború

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek bőséget hoz a Bika hava

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család

magyarnemzet.hu

Nem várt támogatás érkezett Orbánnak, magyar sztárok álltak a politikája mellé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-