RIPOSTER

Tv2 Té­nyek - Ezek vol­tak a nap leg­fon­to­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­ván­csi vagy a nap leg­fon­to­sabb tör­té­né­se­ire? Össze­szed­tük egyet­len cikk­ben, mi tör­tént itt­hon és a vi­lág­ban, a Tv2 Té­nyek se­gít­sé­gé­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

KISGYEREK HALT MEG A BALESETBEN

Egy két és fél éves kisfiú meghalt, édesanyja pedig súlyosan megsérült amikor egy kisbusz és egy kamion ütközött a 4-es főúton Fegyvernek és Kenderes között. A Tények úgy tudja, hogy az öttagú család a hosszú hétvégéről tartott hazafelé, amikor előzés közben összeütköztek a teherautóval. A balesetben a család minden tagja megsérült. Az apa és a két másik gyerek, csak könnyebben.

Nézd meg a videót itt!

HANGOK UTASÍTOTTÁK A GYILKOLÁSRA

Egy beteget megölt, egyet pedig fojtogatott egy ápoló a kamaraerdei idősek otthonában, a XI. kerületben. Az ügyben most hozott ítéletet a törvényszék, amely alapján a férfi 13 év fegyházat kapott és örökre eltiltották a hivatásától. Az ápoló mentális beteg, de nem elmebeteg. Az állította: hangok utasították, amelyekről később kiderült, hogy a saját gondolatai voltak. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, az ápoló felmentéséért fellebbezett.

Nézd meg a videót itt!

MEGHALT AZ ELTÛNT BRIT ÉDESAPA

Halálra gázolhatta egy autó azt a fiatal angol családapát, aki a legénybúcsúját ünnepelte Budapesten. A buli után egy taxiba szállt be, majd nyoma veszett. A barátai és a rendőrség is keresték a 24 éves férfit, de valószínűleg a hétvégi, Váci úti halálos gázolásnak ő volt az áldozata. Leendő felesége, és 2 éves kislánya várta haza a férfit Angliában. A Tények a rendőrséget is megkereste, ők pedig arról tájékoztattak, hogy már nem keresik eltűnt személyként az említett férfit.

Nézd meg a videót itt!

KUTYÁK TARTJÁK RETTEGÉSBEN A FALUT

Karókkal, és botokkal tartják távol a fertőző, veszedelmes kóbor kutyákat Tuzséron. Az állatok falkába verődve támadják a helyieket, a gyerekek mellé pedig már kísérő is kell, hogy iskolába tudjanak járni. A felnőttek is félnek az utcára kimenni, mert legutóbb egy 56 éves férfit haraptak meg a kutyák. A lakók panaszt is tettek a helyi önkormányzatnál, de a legutóbbi eset óta sem történt változás az ügyben. 

Nézd meg a videót itt!

GYEREKEIVEL MENEKÜLT AZ ÉGÕ HÁZBÓL

Szinte fél óra alatt égett le egy kertes ház péntek hajnalban Pomázon. A lakóknak az volt a szerencséjük, hogy egy reggeli munkába induló járókelő meglátta a házból felcsapó lángokat, és szólt a tűzoltóknak. A ház emeletén alvók ugyanis nem vették észre, hogy alattuk már tűz van. Szinte mindenük odalett a tűzben, ezért a helyreállításhoz segítséget keresnek. A tulajdonos megsérült, mert a felforrósodott garázskaput megpróbálta kinyitni. A tűzoltók pillanatok alatt a helyszínre értek, azonban nem sokkal az oltás megkezdése után elfogyott a víz és a tűzcsapból sem tudták azt pótolni, így várniuk kellett, a ház pedig teljesen kiégett.

Nézd meg a videót itt!

KEVÉS AZ ÁPOLÓ, SOK A PÁLYAELHAGYÓ

Annyira kevés az ápoló, hogy számos magyar kórházban krízishelyzet van - ez mondják az egészségügyi szakdolgozói kamaránál. Az érdekvédők szerint nagyon sok a pályaelhagyó, vannak olyan nővérek, akik 20 éves tapasztalattal inkább elmennek egy áruházba dolgozni, mert ott nemcsak jobban keresnek, de több a szabadidejük is. Az egészségügyi államtitkárságnál nem vitatják, hogy sokkal több ápolóra lenne szükség, de azt mondják, több éves bérfejlesztési programot indítottak, ami 2019-ig tart. Jászberényben már pótolni sem tudják a dolgozókat. Tavaly óta 15-20 ápolót azonnal felvennének. A kormány szerint, ha véget ér az egészségügyi béremelési program, akkor várhatóan enyhül a nővérhiány.

Nézd meg a videót itt!

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?