Létrehozva: 2019.07.15.

Tragédia a MOM tetején: senki sem érti, ami Dominikkel történik

A kisfiút és bátyját kiemelték a családból, ám a gyerekotthonban furcsa dolgok történnek Zselyke bátyjával.

Kétszer is megsérült az intézetben a MOM Park tetején megégett kislány 11 éves testvére – ezt állítja a tragikus sorsú család ügyvédje.

A védő szerint K. Dominiket, aki végignézte, ahogyan húga, a 8 éves Zselyke megégett a fabódéban, legutóbb orvoshoz is kellett vinni. Õt és másik fiútestvérét a gyámhivatal kiemelte a családból, majd ideiglenesen egy gyermekotthonban helyezte el a tragédia után.

Dr. Székely Gábor szerint Dominiknak az első alkalommal a fejét és a lábát érték súlyos sérülések, napokkal ezelőtt pedig a kezén sebesült meg, emiatt Kecskemétre kellett szállítani orvosi kezelésre. A fiú azt mondta anyjának, nem emlékszik arra, hogy mi történt. D. Anita, Dominik anyja attól tart, hogy a gyerek esetleg gyógyszeres kezelés alatt áll.

"Értetlenül állunk az esetek előtt, ugyanis egy olyan helyen, ahol szakképzett nevelők felügyelete alatt vannak a gyermekek, életszerűtlen és szokatlan, hogy ilyen súlyos sérüléseket szenvedjen Dominik. Egyebekben az édesanya tájékoztatása szerint ilyen balesetek korábban a szülői felügyelete alatt nem történtek" – mondta el a Blikknek dr. Székely Gábor, aki úgy gondolja: talán ezek az esetek is jól tükrözik, hogy a kisfiú nem megfelelő helyen van elhelyezve, és indokolt lenne visszaadni őt az édesanyának.

Az ügyvéd azt is hozzátette: az érintett gyermekotthon alapesetben csak a 12. életévüket betöltött fiúk befogadását vállalja, Dominik viszont mindössze 11 éves.

A lap kereste az intézetet és az illetékes gyámhivatalt, de lapzártáig nem válaszoltak. "A Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesülettel együttműködve fellebbeztünk a gyerek kiemelése ellen" – jegyezte meg az ügyvéd.  

Az egyesület elnöke, Vidák Aladár szerint az anya rendelkezett egy igazolással, amely szerint a legnagyobb fiára bízhatja a két kisebbet. Június 24-én Zselyke, Dominik és Krisztofer anyjukkal ment a Gesztenyés-kertbe. A nőnek azonban dolgozni kellett menni, ezért magára hagyta gyerekeit. Zselyke és Dominik úgy döntött, hogy elmennek a közeli MOM Sportközpontba, ahol felmásztak egy fabódéba. A fiú állítása szerint a kislány az ablakon át bemászott, ő pedig leült a párkányra. Zselyke talált egy doboz gyufát, egy szálat meggyújtott, ami megégette a kezét, ezért ijedtében a padlóra dobta. A lángok pillanatok alatt szétterjedtek az apró helyiségben: a kislány már nem tudott kimenekülni. A helyszínre érkező mentők sem tudták megmenteni az égési sokkot szenvedő kislányt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

origo.hu

Ez az európai ország is háborúra készül

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

mandiner.hu

Beindult a mémgyár Magyar Péter airsoftos benézése után

ripost.hu

Fogadjunk, hogy rájuk sem ismersz! Így néznek ki a Farm, ahol élünk sztárjai ma – galéria

magyarnemzet.hu

A Chelsea döntheti el a Premier League-et a Liverpool javára

origo.hu

A TV2 sztárja reagált a hatalmas botrányra

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-