RIPOSTER

Tömegszerencsétlenséget okozott a részeg buszsofőr Ceglédnél - fotók

A sofőr ellen most emeltek vádat, miután az utasok közül 17 ember megsérült átgondolatlan manővere miatt.
  • Szerző: Ripost

A Budakörnyéki Járási Ügyészség tömegszerencsétlenséget okozó ittas vezetés miatt emelt vádat azzal a buszsofőrrel szemben, aki Ceglédnél egy körforgalomban felborult a busszal. A baleset következtében 17 utas sérült meg - tájékoztatott az ügyészség.

A sofőr 2017 júliusában Cegléd lakott területén kívül, a 311-es főúton Tápiószőlős felől Cegléd irányába közlekedett egy szerződéses buszjárattal. A buszon húsz ember utazott.

A buszt vezető férfi vérében olyan mértékű etil-alkohol koncentráció volt, ami közel háromszorosa volt annak a szintnek, ami már bűncselekménynek számít. Ittassága miatt figyelmen kívül hagyta a 60 kilométer/órás sebességkorlátozást, és 90-nel közelítette meg a körforgalmat. Itt viszont a busz csak 20-25 kilométeres óránkénti sebességgel tudott volna biztonsággal áthaladni. A férfi ennek a sebességnek közel háromszorosával, 64-70 kilométer/órával haladt be a körforgalomba.

A busz kisodródott, majd oldalára felborult. A baleset következtében, az utasok közül egy személy maradandó fogyatékossággal járó, súlyos sérülést, további négy személy súlyos sérülést és 12 személy könnyű sérülést szenvedett. Az ügyészség börtönt kért a buszsofőrre.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készíts szaloncukrot házilag!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?