Létrehozva: 2016.06.03.

Több busz megszűnik: Nagy változások a budapesti tömegközlekedésben!

A budapesti tömegközlekedésben hatalmas változások jönnek. Holnaptól egy tucat busz neve megváltozik, illetve szûnik meg.

Szerző Gaál József

A BKK tömegesen átszervezi a Rákóczi út és Dél-Buda tömegközlekedését. Lesz olyan buszjárat, amely megszűnik, de többnek csak az útvonala és a neve változik. Mindezt a 4-es metró növekvő népszerűségével indokolják, hisz a csökkenő felszíni utasforgalom miatt több buszjárat is indokolatlanná vált. A változásokról már előzetesen többször tájékoztatott a Közlekedési Központ, de holnaptól, azaz július 4-én a módosítások hatályba lépnek. Jobban teszed, ha odafigyelsz, és nem megszokásból szállsz fel buszodra!

A változások a következőek:

  • a 107-es autóbusz megszűnik, a 7-es buszok pedig sűrűbben járnak.                                         
  •  

  • A 8-as autóbusz helyett az új, hosszabb útvonalú 8E járat közlekedik majd Kelenföld, vasútállomás és Újpalota, Nyírpalota út között, kizárólag légkondicionált, akadálymentes járművekkel. Az új, hosszabb útvonalú 108E járat a Gazdagréti tér és Újpalota, Nyírpalota út között jár, és mindkét irányban betér majd a kelenföldi vasútállomáshoz. A továbbiakban a 239-es autóbusz helyett ez a járat jelenti majd a Budaörsi út belvárosi kapcsolatát.
  •  

  • A 133-as autóbusz a továbbiakban 133E jelzéssel közlekedik, és az új 133E buszok - csak légkondicionált, akadálymentes járművek - más megállóhelyeken állnak meg. A 233-as busz sem közlekedik a jövőben, szerepét a Rózsakerti lakótelep és a Baross Gábor-telep térségében a 101B és a 101E járat, a Nagytétényi út-Budafoki út térségében a 33-as és a 133E busz, illetve a 114-es járatcsalád veszi át.
  •  

  • A 101-es autóbusz helyett az új, 101E jelzésű közlekedik, hétköznapokon 5 és 22 óra között. Csúcsidőszakban minden második autóbusz 101B jelzéssel jár a Terv utca és a Budatétényi sorompó megálló között, ezek nem érintik a Budatétény vasútállomás (Campona) végállomást.
  •  

  • A 153-as autóbusz útvonala Õrmező térségében módosul, a 153A pedig a továbbiakban nem jár, szerepét a teljes nappali üzemidőben közlekedő 154-es járat veszi át. A 154-es busz a kelenföldi vasútállomás és a Kosztolányi Dezső tér között - az 53-as buszhoz hasonlóan - a Budaörsi úton és a Nagyszőlős utcán keresztül halad, és nem érinti az Infopark térségét.
  •  

  •  A jövőben a gyorsabb haladás érdekében a 187-es busz a kelenföldi vasútállomástól indulva a Budaörsi úti új csomópont felé haladva tér rá a Balatoni útra.
  •  

  • A 252-es és a 253-as autóbusz a továbbiakban szintén nem közlekedik. A 252-es járat szerepét Õrmező és Újbuda-központ között a 150-es és a módosított útvonalon közlekedő 154-es járat, míg Kelenvölgy és Õrmező között a Kelenvölgybe és a Kérő utca felé betérő 153-as busz veszi át. Kelenvölgy és Újbuda központja között a továbbiakban a meghosszabbított útvonalú 58-as és a 153-as busszal lehet utazni átszállás nélkül.
  •  

  • Megszűnik a 258-as járat is, szerepét az 58-as, a 250-es, valamint betétjáratai veszik át. Az 58-as autóbusz útvonala hosszabb lesz: a járat a továbbiakban a kelenföldi vasútállomástól az Etele út-Tétényi út útvonalon Újbuda-központig közlekedik.
  •  

  •  A 114-es, a 213-as és a 214-es autóbusz a Kosztolányi Dezső téri végállomástól meghosszabbított útvonalon, a Móricz Zsigmond körtérig jár. A 250-es busz közlekedését a továbbiakban új betétjáratok segítik. A 158-as járat üzemideje bővül, ezentúl hétköznap napközben is közlekedik. A 251-es járat útvonala is változik: a buszok a Savoya park felé nem térnek be a Városház térhez, hanem a Savoyai Jenő téren balra fordul, a Leányka utcára.
  • Szerző Gaál József

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

    origo.hu

    Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

    borsonline.hu

    Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

    vg.hu

    Vendégmunkások: miért jöttek Magyarországra? Megkérdeztük őket!

    ripost.hu

    Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

    mandiner.hu

    A Mercedes csapatfőnöke kitálalt: nem akárkit akarnak Hamilton helyére

    origo.hu

    Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

    astronet.hu

    Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

    ripost.hu

    Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Születésnapját ünnepli Terence Hill: 85 éves a magyarok kedvenc színésze

    ripost.hu

    A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -