RIPOSTER

Terroristának készült a 25 éves magyar férfi

A móriak már egy éve próbálják kideríteni, hogy ki lehet az a 25 éves helybéli fiatalember, aki tavaly egészen Isztambulig eljutott, hogy csatlakozhasson az Iszlám Államhoz.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Móron is elképedve állnak az emberek a történet előtt: egy, az ügyészség meghatározása szerint 25 éves móri fiatal 2015 januárjában a Gyakorikérdések.hu internetes portálon üzeneteket váltott egy győri fiatalemberrel, s eközben a

móri F. Viktor felajánlotta társának, hogy tartson vele, és csatlakozzanak az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezethez.

Végül csak a móri férfi utazott el, társának ugyanis nem volt útlevele, Törökországon keresztül Szíriába tartott, de még török területen a török titkosszolgálat letartóztatta, majd néhány hét Isztambulban letöltött börtönbüntetés után visszatoloncolták Magyarországra.

A móriaknak azonban elképzelésük sincs F. Viktor kilétéről. A többség a tévéből, újságokból hallott már a történtekről, de hogy kiről lehet szó, azt homály fedi, még a helyi kocsmában, a Nagyivóban is.

„Ha ő nem tud valamit, az nincs is” – mutatnak rá egy poharazgató férfira. Ám tőle is csak annyit tudunk meg, hogy a terroristának készülő 25 éves férfi albérletben lakhatott Móron. A kocsmárosnő kérésünkre még fiával is beszélt, aki életkora és foglalkozása miatt az összes huszonévest ismeri. „Azt mondja, nem tudja, de már rengetegen kérdezték tőle is, hogy ki lehet” –  tudtuk meg végül a nőtől. A közmunkások leginkább azon vitatkoznak, hogy milyen származású lehet a férfi. „Szerintem magyar volt. Én cigány lány vagyok. De ő magyar volt, értelmiségi családból. Aki katonának áll, az értelmiségi” – fejtegeti az egyik helyi nő. Az egyik boltos szerint a férfi a Kossuth utcában lakott édesapjával, aki kórházi dolgozó. Az említett utcában azonban nem ismernek hasonló nevű embert.

A móriak tehát semmit sem tudnak, csak a kíváncsiságuk határtalan. Abban azonban egyetértenek, hogy ha tősgyökeres móri lenne a férfi, tudnának róla. A férfi tárgyalását szeptember 13-ra tűzte ki a bíróság.

címkék:
És ezeket olvastad már?