RIPOSTER

Teréz körúti robbantás: Váratlan fordulatot hozhat a január

Több indítványt beadott a merénylet elkövetésével gyanúsított férfi ügyvédje, aki szerint meglepő dolgokra derülhet fény 2017 elején.

A Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi ügyvédje szerint fordulatot hozhat az ügyben védence antropológiai vizsgálata, amely során azt próbálják megállapítani, hogy a robbantás helyszínén és időpontjában egy térfigyelő kamera által rögzített felvételen látható robbantó és a merénylet feltételezett elkövetőjének fizikai adottságai mennyire egyeznek.

Amennyiben az antropológus szerint a fizikai jellemzők jelentősen eltérnek, akkor ez fordulatnak tekinthető

- mondta dr. Brunner Tamás, aki szerint így igazolást nyerhet, hogy nem védence az, akit keresnek a hatóságok.

Amennyiben a Központi Nyomozó Főügyészség elfogadja az ügyvéd indítványát, akár már januárban is sor kerülhet a szakértői vizsgálatokra.

Bízom benne, hogy az ügyészség elrendeli a bizonyítási kísérletet, hisz más büntetőügyekben ez már bevett szokás

- nyilatkozta a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának ügyvédje.

Ahogy a %% is beszámolt róla, szeptember 24-én az esti órákban két rendőr súlyosan megsebesült, amikor felrobbant egy házi készítésű szögbomba a Teréz körúton. Papp Károly országos rendőrfőkapitány közölte: klasszikus felderítő munka során jutottak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a gyanúsítotthoz. A robbantás feltételezett elkövetőjét a TEK Keszthelyen, egy Balaton-parti parkolóban fogta el október 19-én, azóta előzetes letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?