Létrehozva: 2018.02.18.

Telt ház, rengeteg fiatal Orbán Viktor évértékelőjén

Egy gombostût nem lehetett leejteni, annyian voltak. A nézõk soraiban feltûnõen sok volt a fiatal.

Szenvedélyesen szeretjük, nekünk Magyarország az első! - e köré a lényegi gondolat köré csoportosult az évértékelő. A migránskérdésben elfoglalt álláspontunkból semmiféleképpen nem engedünk.

Az elmúlt nyolc év jobban sikerült, mint ahogy vártuk. Időarányosan talán előrébb is vagyunk, mint ahogy elterveztük – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök  Budapesten, a Várkert Bazárban tartott 20. évértékelő beszédében. Szenvedélyesen szeretjük Magyarországot – tette hozzá –, és készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte.

A miniszterelnök értékelése szerint az elmúlt nyolc év jól sikerült, jobban, mint ahogy vártuk. „Időarányosan talán előrébb is vagyunk, mint ahogy elterveztük, 10 év alatt egymillió munkahelyet vállaltunk, és már több mint 700 ezernél tartunk”. A kormányfő emlékeztetett: minden bizakodás mellett sem számíthattunk arra, hogy Matolcsy György ilyen ütemben és eredménnyel alakítja át a Magyar Nemzeti Bankot. „Köszönet érte!” – jelentette ki.

Orbán Viktor köszönetet mondott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek is, úgy fogalmazott: a magas gazdasági növekedés miatt nyugdíjprémiumot fizethettünk a nyugdíjasoknak, ez már tavaly karácsonykor megtörténhetett.

Emelkedő pályára állt a magyar gazdaság

„Bármerre nézünk, toronydarukat és építkezésen dolgozó embereket láthatunk. Titokban reménykedtem benne, hogy tető alá hozunk egy olyan bérmegállapodást, amelyet a kormány és a szakszervezetek is vállalni tudnak. Ez is megtörtént”

– mondta a miniszterelnök.

„A teljes foglalkoztatottságot céloztuk meg, valamint azt, hogy kiszabadítsuk a családokat a devizahitelek csapdájából. Azt reméltük, hogy emelkedő pályára állítjuk a gazdaságot, arra viszont nem számítottunk, hogy az életformánk – amelyben a kultúra, a sport és a művelődés mindig nagy szerepet játszott – ilyen gyorsan regenerálódik – tette hozzá.

A sportolóink száma több mint kétszeresére emelkedett, másfélszeresére nőtt a színházba járók száma, lassan megtelnek a mozik is. A magyar nép, minden megrázkódtatás ellenére, kultúrnép maradt – fogalmazott.

Magyarország azonban nem érte el még a céljait, a célszalag még odébb van. De Magyarország jobb benyomást kelt, mint nyolc évvel ezelőtt. Abban is egyetértés van, hogy kezdünk hasonlítani egy tisztességes, rendezett országra. Azonban még nem olyan, amilyen lehetne, már jobban teljesít, de még nem értünk a munkánk végére – hangsúlyozta.

Működik a magyar modell

„Abban hiszek, hogy a családok tartják meg gerinc módjára az egész országot. Hiszek abban, hogy aki gyermeket vállal, azt támogatni kell. Abban hiszek, hogy az édesanyákat becsülni és tisztelni kell. Abban hiszek, ha így teszünk, mi magyarok a Kárpát-medencében nem kevesen, hanem többen leszünk”

– fogalmazott. A miniszterelnök elmondta: ápoljuk a magyar nyelvet, valamint megőrizzük kereszténységünket és a kultúránkat – ez a magyar modell, ami működik. „A családokat támogatni, a nemzeti identitást megtartani – ez a jövő, és ez a jövő a miénk lehet” – fogalmazott.

„A magyar modell nem azért működik, mert az ország vezetői hisznek benne. A magyar modell azért sikeres, mert magyarok milliói hisznek benne. Amikor meghirdettük, még kevesen voltunk, de ez lépésről lépésre megváltozott, és a reményből végül hit lett”

– tette hozzá.

Orbán Viktor elmondta: a dolgozó emberek a magyar gazdaság sikerességének a kovácsai. „Köszönettel tartozunk azoknak a fiataloknak is, akik házasságot kötöttek, a házasságok száma 46 százalékkal növekedett Magyarországon” – közölte.

Nekünk Magyarország az első

A magyar politikában mi biztosítjuk a folyamatosságot, vérvonalunk az első választásoktól máig húzódik. 16 évet voltunk ellenzékben, és 12 évet voltunk kormányon – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök hozzátette: a magyar ügy egy nyert ügy, most minden együtt van, tapasztalat, bátorság, kipróbált bajtársak, emelkedő pályára állított ország, komoly tervek, és egyelőre kiapadhatatlannak tűnő tetterő.

„Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nemzeti kormány vagyunk, nekünk Magyarország az első”

– jelentette ki Orbán Viktor.

 

Magyarországon ellenzékváltó hangulat van

Van olyan ellenzéki párt Magyarországon, amely a migrációs krízisben azzal áll elő, hogy „az iszlám az emberiség utolsó megmentője”. „Udvariasan és határozottan annyit mondhatok, hogy Magyarország ennél többet érdemel” – fogalmazott.

Nem csoda, hogy Magyarországon ellenzékváltó hangulat van. Mi azok vagyunk, akik azt gondolják, hogy Európa utolsó reménye a kereszténység. Magyarországon a kutatások szerint az emberek 78 százaléka azt szeretné, hogy őrizzük meg keresztény kultúránkat – jelentette ki Orbán Viktor.

Süllyesztőben a politikai korrektség

A kormányfő szerint a Fidesz-KDNP többek között annak köszönheti a sikerét, hogy süllyesztőbe került a politikai korrektség.

A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek a pórázt pedig az IMF-nek – tette hozzá. Budapesten a világos beszéd a legfontosabb.

Orbán Viktor elmondta, hogy mindenki tudja, hogy a Fidesz nem beszél a levegőbe, keményen dolgozunk, és általában teljesítjük, amit vállaltunk. Nem dolgom más pártokkal foglalkozni, de ez aligha kerülhető el. Nem hiszek a szememnek, amikor nézem a többi párt állapotát. Nem tudom, hogyan tudnak bizalmat kérni ezek az erők. Az egyik baloldali párt idegenlégióst igazolt, aki kivezetheti az MSZP-t a parlamentből. A másik baloldali párt visszavedlik egy virtigli kommunista párttá – mondta Orbán Viktor.

Ha minden így folytatódik, Európa nagyvárosaiban muszlim többség lesz

Az elemzések szerint a bevándorlás miatt Magyarország felett sötét felhők gyülekeznek – állítják az írástudók. Ami a mostani elemzésekben aggasztó, hogy lényegében matematikai természetűek. Számokról beszélnek csupán, amelyeknek mindig súlya van, akkor is, ha azok becslések – mondta a kormányfő.

A legtöbb német nagyvárosban a született németek visszaszorulóban vannak, a bevándorlók először mindig a nagyvárosokat foglalják el. Ez az a jövő, ami Németországban már a jelen. A NATO-jelentések szerint 2020-ig hatvan millió ember indul meg Európa felé – közölte.

„Ha a több száz millió fiatalnak megengedik, hogy meginduljon észak felé, akkor Európára óriási nyomás nehezedik majd. Ha minden így folytatódik, Európa nagyvárosaiban muszlim többség lesz” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Az ENSZ szerint szabályozott migrációs útvonalakat kell létrehozni

Orbán Viktor az ENSZ migrációs tervezetével kapcsolatban elmondta: az ENSZ el akarja fogadtatni azt az álláspontot, amely szerint a bevándorlás kedvezően járul hozzá Európa gazdasági fejlődéséhez. Az ENSZ szerint biztonságos és szabályozott migrációs útvonalakat kell létrehozni Európában – fogalmazott.

„Magyarország nem zavart elméjű emberek országa, értjük, hogy Soros György emberei már az ENSZ-hez is befészkelték magukat. Soros nem csak velünk, hanem az angolokkal, Trump elnökkel és az izraeliekkel is tengelyt akasztott. A téma minden esetben ugyanaz: a migráció elfogadtatása” – mondta Orbán Viktor.

„De nem vagyunk egyedül, meg fogjuk fékezni Soros György tervét, ha lesz elég szövetségesünk, sikerrel is járunk” – jelentette ki.

Reménytelen helyzetben van a magyar ellenzék

A kormányfő elmondta: szombaton elindult a választási kampány. „ Ma Magyarországon a Fidesz-KDNP politikai ellenfelei nehéz helyzetben vannak” – fogalmazott.

„Az ellenzék nem állt az ország mellé a legfontosabb kérdésekben. Kihátráltak a kötelező kvótákkal kapcsolatos népszavazásból, nem támogatták az alkotmánymódosítást, valamint letagadták a bevándorlást és a Soros-tervet. Ezt a magyar emberek tudják, ezért van reménytelen helyzetben a magyar ellenzék” – hangsúlyozta.

„Az ellenzék minden mondatából gyűlölet árad. De mi emlékezzünk arra, hogy nekünk a választás ünnep, hiszen magyarok milliói várták, hogy a szovjet megszállás után végre szabadon választhassanak. Õrizzük meg a közös döntés szépségét. 50 nap múlva mindenki megérkezik, kalandra fel, hajrá magyarok!” – zárta beszédét a kormányfő.

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

69 éves Bruce Willis, így néz ki most - fotók

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Gyászol a magyar TV2: súlyos halálhír rendítette meg ma a sztárokat

vg.hu

Térképen az M9-es: megépül Magyarország leghosszabb autópályája – kiválasztották, ki tervezi az új szakaszt

metropol.hu

Janza Kata nem akárkivel utazott Rómába, miután megkapta a Jászai Mari-díjat

hirtv.hu

Bayer vlog - A III. világháború küszöbén

origo.hu

Imádja a luxust és dicsekszik pénzével a Magyar Péter mögött álló vállalkozó - videó

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. március 18-24.: a Rák Hold érzelmessé, az Oroszlán Hold bátorrá tesz

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

„Kis kék manó” - megmutatta édes kisfiát Szinetár Dóra

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ma lenne nyolcvanéves minden idők egyik legnépszerűbb magyar énekese

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-