RIPOSTER

Tarlós: Karácsony Gergely helyesen írni sem tud

Budapest főpolgármestere interjút adott a Magyar Hírlapnak, a beszélgetésben szó esett az ellenzék egyik jelöltjének felkészültségéről is. Vagyis inkább Karácsony Gergely felkészületlenségéről.
  • Szerző: MTI

Karácsony Gergely megjegyzésére, miszerint a 3-as metró felújítása fércmunka, a kivitelező még jogi értelemben is fontolóra veheti, hogy reagál-e, ugyanis bárki, aki lemegy, láthatja, hogy 21. századiak az állomások – mondta a főpolgármester.

Az a Karácsonytól származó megjegyzés pedig, hogy a 3-as vonal így majd nem hosszabbítható meg Káposztásmegyerig, műszakilag

értelmezhetetlen dőreség.

Mi köze a felújításnak egy vonalhosszabbításhoz?"

– tette fel a kérdést Tarlós István, aki elmesélte, hogy Karácsony Gergely személyesen látogatta meg őt és kérte tőle, hogy ne legyen túl kemény a kampány.

"Annyit mondtam neki, hogy övön alul nem fogok ütni, de ő döntött úgy, hogy bejön a ringbe.

Ennek ellenére ő engem folyamatosan helytartónak nevez és provokál."

A főpolgármester szerint Karácsony ajnározásra számított, liberális értelmiségi világpolgári imázst akart építeni. Az "értelmiségi kép" ugyanakkor zavaros, hiszen

nem tud helyesen írni, és a hírek szerint fiatal életkora dacára sincs nyelvvizsgája, nem is beszél angolul.

A főpolgármester az e-jegyrendszerről is beszélt. Úgy gondolja, hogy valóban nem egy sikerprojektről van szó, ami tulajdonképpen szeplő a főváros teljesítményén.

"Ez az én politikai felelősségem, függetlenül attól, hogy a BKK és a kivitelező önálló, kétoldalú szerződéséről van szó."

A programmal kapcsolatban az a döntés született, hogy az e-jegyrendszer csatlakozik az országos hálózathoz, továbbá kompatibilis lesz a MÁV rendszerével is. A következő lépés az lesz, hogy a főváros bekapcsolódik a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platformja, azaz a NEJP fejlesztésébe is.

Szóba került az is, hogy Budapest lett Európa legnépszerűbb úti célja 2019-ben.

A főpolgármester ezzel kapcsolatban annyit mondott:

ez egy poénszerű sikerélmény is, mivel "Karácsony úr" pontosan két nappal az értesítés előtt kápráztatta el a városlakókat kijelentésével, miszerint mi tönkretettük Budapestet.

Jópofa volt - fűzte hozzá Tarlós. - Külön pikantériája a dolognak, hogy az elismerés Brüsszelből érkezett."

És ezeket olvastad már?