RIPOSTER

Tarlós István: Rosszkor jött az ellenzéknek a főváros elismerése

Európa legjobb úti célja 2019 díjat nyert Budapest. A főpolgármester szerint sokan megdolgoztak ezért, az elismerés nem kizárólag a fővárosi önkormányzat eredménye. Tarlós a Kossuth Rádió mûsorában azt is kifejtette, hogy nem érti, miért nevezi az előválasztást az ellenzék történelmi áttörésnek.
  • Szerző: MTI

Az utóbbi tíz év fővárosi munkájának gyümölcse, hogy Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat, és ezt a cím elnyeréséről tájékoztató brüsszeli értesítő is tartalmazza – mondta Tarlós István főpolgármester.

Az internetes szavazáson a Budapestre leadott voksok száma – 62 ezer 128 – nagyjából a duplája annak, mint amennyien a baloldali pártok fővárosi előválasztásán részt vettek.

Az elismerés és az arról szóló értesítés Brüsszelből érkezett, amit „nehéz lesz leszólni” az ellenzéknek.

Az ellenzéknek nagyon rosszul jött ez az elismerés, hiszen egy „szerencsétlen ütemezéssel" két nappal előbb „szólták le" Budapest eredményeit.

 

Az ellenzéki előválasztással kapcsolatban a főpolgármester értetlenségének adott hangot amiért az ellenzék történelmi áttörésnek és új idők kezdetének nevezi azt, hogy a 2,4 százalékos előválasztási részvétel mellett a győztes megkapta a budapesti választók 1,9 százalékának szavazatát.

Tarlós István szerint

mindkét baloldali főpolgármester-jelölt „elképesztő” és teljesíthetetlen ígérgetést folytatott.

Megjegyezte, az utóbbi négy évben több fát ültetett Zuglóban, mint a kerület polgármestere, a baloldali előválasztás nyertese, Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje.

 

És ezeket olvastad már?