RIPOSTER

Támad az extrém hideg, lecsap hazánkra a legdurvább téli idő

A hőmérő higanyszála még napokig nem fog a nulla fok fölé kúszni, a meteorológusok riasztást is kiadtak a kegyetlen időjárás miatt.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap több órára kisüt a nap, délen fátyol-, máshol gomolyfelhők jelenhetnek meg. Helyenként kialakulhat egy-egy futó hózápor. Élénk lesz a szél. Nyugaton hófúvás is várható. Hajnalban -16, -7, délután -7, -2 fok várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra elsőfokú riasztást adott ki hófúvás miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére, míg az extrém hideg miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére érvényes elsőfokú figyelmeztetés.

Hétfőn beborul az ég, északon-északnyugaton lesz még naposabb az idő. Délen már előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás. Szeles marad az idő. Hajnalban -17, -9, délután -7, -1 fok várható.

Kedden többfelé havazhat. Élénk marad a szél, hófúvás is lehet. Marad a fagyos idő, a csúcshőmérséklet mindössze -9 és -4 fok között alakul. Szerda hajnalra többfelé is -15 fok alá hűlhet a levegő - írja az Időkép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?