RIPOSTER

Szülők figyelem: Újra terjed az életveszélyes kihívás a gyerekek közt

Volt már halálos játék is, emlékezzünk csak a Kék Bálna kihívásra, ami a Ripost információi szerint magyar áldozatokat is szedett!
  • Szerző: RIPOST

Újra felütötte a fejét az úgynevezett ’48 órás kihívás’, aminek az a lényege, hogy a fiataloknak el kell tűnniük két napra. Külföldön már több gyerek hozta rá a frászt a szüleire, szerencsére Magyarországon egyelőre nincs adat róla, hogy bárki is ilyen kihívás miatt veszett volna el, de a szülők jobb, ha résen vannak!

Az úgynevezett 48 órás kihívás lényege, hogy két napra nyomtalanul el kell tűnni: az kap több pontot, akit a két nap alatt többen és többször említenek meg a közösségi oldalakon - számolt be az újra felbukkant őrületről a New York Post. Az ilyen „játékok” robbanásszerűen terjednek, így nálunk sem árt az óvatosság. Emlékezzünk csak a Kék Bálna kihívásra, ami a %RIPOST% információi szerint magyar áldozatokat is szedett: a játék módszeresen arra ösztönzi a tiniket, hogy legyenek öngyilkosok.

A szülőknek és a pedagógusoknak is feltűnhet, ha a gyermek jelleme, hozzáállása megváltozott, azaz valamit titkol, valamire készül. Üljünk le vele, beszélgessünk, így jó eséllyel elkerülhető, hogy valami veszélyes dolgot, például a 48 órás kihívást akarja teljesíteni

– javasolta a %%-on keresztül a szülőknek Sinka Vivien, az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?