Létrehozva: 2019.01.22.

Sztárparádé a fél évszázados Mini-klubban

Különleges Mini-koncertet adtak legendás zenészek a Mini klub fennállásának 50. évfordulója alkalmából. Török Ádám és zenészbarátai január 20-án a legendás Bem rakparti mûvelõdési házban mutatták meg régi erejüket. Igazi sztárparádé volt az ünnepi koncert, hiszen Török Ádámmal együtt zenélt többek között Leslie Mandoki, Szakcsi-Lakatos Béla és Horváth Charlie is. A koncert megemlékezett az aznap elhunyt Andy Vajna filmproducerrõl is.

2019-ben éppen 50 esztendeje annak, hogy 1969-ben a Budavári Művelődési Házban, a Bem rakparton megnyitotta klubját a Mini együttes. E fél évszázad alatt a Mini közel 1000 nagy sikerű koncertet adott itt. A Mini név annyira összeforrt a ma már legendás "Bemrockpart" fogalommal, hogy arról a zenekar még dalt is írt.

A január 19-én és 20-án megtartott kétnapos Mini-koncertsorozat után megrendezett különleges ráadáskoncert első felében Kézdy Luca, Papp Gyula, Tóth Dénes, Nagy István, Török Ádám előadásában elhangzott a Mini Halványkék gondolat című dala, amelyet Bartóktól az Egy este a székelyeknél – Román tánc, illetve az Allegro Barbaro követett, amit aztán a Mini Kereszteslovag zenéje zárt.

Ezután Batbayar Zeneemyadar mongol nagykövet megható előadásában elhangzott még Bartóknak a Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok műve is.

A régi Bem rakparti zenekari fellépéseket felidéző zenészek ugyanakkor szomorúan voltak kénytelenek megállapítani, hogy sajnos sok hajdani zenésztársuk nincs már az élők között. Az ő emlékük előtt való tisztelgést követően Leslie Mandoki külön is megemlékezett a színpadon személyes jóbarátjáról, Andy Vajnáról, aki  ott lett volna maga is a Bem rakparti koncerten, ha a halála ezt nem akadályozza azt meg.

A jubileumi koncert második felében aztán Leslie Mandoki, Szakcsi-Lakatos Béla, Horváth Charlie, Papp Gyula, Pataki László, Kosik Kristóf, Mini: Németh Karcsi, Papp Gyula, Nagy István, Tóth Dénes, Kézdy Luca, Fehér Ádám és Török Ádám zenélésével volt közös improvizáció, ami után a Feelin alright, egy újabb Improvizáció (E dúr shuffle), a Lusta Blues, a Visszatérés a városba, és végül A zene él tovább számai követtek a közönség óriási örömére.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

mandiner.hu

Hajdú Péter: Borzasztó helyzetben van Varga Judit

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Romániának is drukkolnunk kell a magyar sikerért

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

mindmegette.hu

Így készíts vaníliás cukrot házilag - egyszerűbb, mint gondolnád!

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-