RIPOSTER

Szorul a hurok a bombával fenyegető férfi körül!

Nagy erőkkel kereste csütörtök este a rendőrség azt a telefonálót, aki azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja az egyik budaörsi áruházat. Úgy tûnik, hogy a férfi nem először próbálkozott, a nyomozók keresik az összefüggéseket a korábbi fenyegetések és a csütörtöki bombariadó között.

Ahogy a %% is beszámolt róla, csütörtökön órákon keresztül nyomoztak a rendőrök Óbudán, ugyanis fél 6 körül érkezett egy bejelentés, hogy egy budaörsi bevásárlóközpontban bomba fog robbanni. A BRFK jelentős erőkkel kezdte meg a telefonáló felkutatását, a szentendrei HÉV vonalát az Aquincum és a Filatorigát megállók között valamint a környező utcákat ellenőrizték.

A %% olvasói arról számoltak be, hogy a BKV járatokról kizárólag a nőket szállították le, a férfiakat igazoltatták és a táskájukat is átnézték. Mindeközben a budaörsi Auchan áruházat is elkezdték kiüríteni,

az ott dolgozók szinte rutinszerűen hagyták el az épületet.

Információink szerint egy óbudai telefonfülkét is körbezártak a rendőrök, a nyomozók ujjlenyomatot vettek.

A BRFK megerősítette, hogy keresik az összefüggést a korábbi bombafenyegetések és a csütörtöki riadó között, az akció pedig egyértelműsíti, hogy

egy férfit keresnek, aki kifejezetten a budaörsi Auchan áruházat riogatja.

A %% információi szerint egy áprilisi bombafenyegetést is a III. kerületből indítottak, ahogy a csütörtöki telefonhívást is. A nyomozók számára még kérdés, hogy mi állhat a folyamatos riasztások hátterében, a budaörsi Auchan dolgozói nem tartják kizártnak, hogy egy volt alkalmazott lehet a rejtélyes telefonáló.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?