RIPOSTER

Szörnyű, amit a börtönben tett a Teréz körúti robbantó

A történtekről a fiú édesapja számolt be.
  • Szerző: RIPOST

Az elsőfokú bírósági ítélete után nem sokkal újra éhségsztrájkba kezdett a Teréz körúti robbantás vádlottja, P. László. Édesapja szerint fia nem a rá kiszabott büntetés, azaz az életfogytig tartó szabadságvesztés miatt tagadta meg az ételt magától, hanem a börtönkörülményeit találja elviselhetetlennek.

"Lacit összevissza csípik a cellában a poloskák, persze hogy teljesen kikészült szerencsétlen. A mentális állapota is igen változó, ami szerintem teljes egészében annak tudható be, hogy hiába nem kéri, gyógyszereket kell szednie. Ezek nyugtatók, amelyeknek a mellékhatásai nagyon kiütköznek rajta. Soha nem viselkedett így: furcsa dolgokról beszél, amelyeknek semmi közük a valósághoz. Az éhségsztrájkkal is szerintem arra akarta felhívni a figyelmet, hogy nem megfelelően bánnak vele a rácsok mögött. Amikor azonban már egy ideje nem evett, azt a megoldást alkalmazták, hogy átvitték az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, ahol egy csövön keresztül táplálták"

– mondta P. László édesapja, idősebb P. László a Vasárnapi Blikknek.

A vádirat szerint P. László 2016.szeptember 24-én a Teréz körúton egy táskába rejtett pokolgépet hozott működésbe, amely életveszélyesen megsebesített két rendőrt. A bíróság szerint egyértelmű, hogy P. László volt az elkövető. A férfi ügyvédje, dr. Jován László azonban állítja: nincs egyértelmű bizonyíték ügyfele bűnösségére.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?