RIPOSTER

Szívszorító, mi derült ki a budapesti kollégiumtűzben meghalt apáról

A család egyik barátja megható sorokkal emlékezett meg a családcentrikus, megbízható férfiról.
  • Szerző: ripost

Szívbemarkoló sorokkal emlékezik családi barátja Farkas Zoltánról, arról a férfiról, aki szerda éjszaka elhunyt a Ráday utcai kollégiumtűzben.

A 46 éves, négy gyermeket nevelő édesapa aktív és segítőkész tagja volt a közösségének, feleségének és gyermekeinek pedig szerető férje és édesapja volt.

"Zoli nagyon szerette az életet, benne a családját, feleségét, gyermekeit.

Gondoskodó, figyelmes, gyöngéd férjként ismertem meg, akinek mindig van egy-egy jó szava, kedves mozdulata.

Nemcsak részt vett a négygyermekes család mindennapjaiban, hanem rajongott feleségéért és lányaiért. Ugyanakkora és mégis megkülönböztetett szeretettel mesélt a lányokról - amolyan mesélős édesapa volt, aki nem csak tanulta a népi mesemondást, hanem élte a gyermekeivel. Akinek volt türelme odatelepedni a gyermeki játék- és képzeletvilágba, és lelkesen építeni a fakockákat, játszani a playmobil figurákkal és keresgetni a további játékhoz szükséges mütyüröket. Zoli nagyon szerette az életet és kereste annak mélyebb értelmét is. Bár komoly református felmenőt mondhat magának, a pápai teológiát felvirágoztató Mándi Márton teológust és filozófust, az Istennel való élő kapcsolatot felesége oldalán, a bakonybéli bencés közösségben találta meg" - írták róla a parokia.hu-n olvasható megemlékezésben.

Az elhunyt családjának minden segítséget megad a református egyház, és gyűjtést is szerveztek a részükre.

Aki akar, az alábbi számlaszámon segíthet nekik: Magyarországi Református Egyház 11100104-19024048-40000004 A közlemény rovatba, kérjük, írják be: „tűz”.

"Kérjük, aki szeretné támogatni az árván maradt gyerekeket, az a fenti bankszámlaszámra küldje el adományát" - olvasható az oldalukon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?