RIPOSTER

Szikrázó napsütéssel indul a hét: mutatjuk, mire számíts a napokban

A napsütést csak ritkán zavarja meg néhány zivatar, érdemes kihasználni a jó időt.
  • Szerző: Ripost

Hétfőn fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést. 
Délután egy-egy zápor, zivatar csupán nyugaton és északon alakulhat ki helyenként. A nyugati szelet északon, északkeleten kísérhetik élénk lökések. Délután 25-30 fokot mérhetünk. Melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak az arra érzékenyek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre elsőfokú riasztást adott ki zivatar miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron és Vas megyére.

Kedden a napos-gomolyfelhős idő mellett főként az ország északi felén alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok. A délnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarok idején megerősödik. Hajnalban 12-18, délután 28-33 fok valószínű.

Szerdán nyugat felől újra megnövekedhet a fátyol- és gomolyfelhőzet. Zápor, gyenge zivatar helyenként északon, északnyugaton pattanhat ki. A délnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 30-34 fok között alakulhat.

Csütörtökön egy hidegfront érkezik. Napközben a Dunántúlon és a középső tájakon több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északnyugatira forduló szél is megerősödik, emiatt az ország nyugati felén 24-28 fokra, míg keleten, délkeleten 29-35 fokra van kilátás. Péntekre 30 fok alatti maximumok, élénk szél, szórványos csapadék ígérkezik - írja az Időkép.

És ezeket olvastad már?