RIPOSTER

Szigonnyal akartak elsüllyeszteni egy menekültekkel teli csónakot - videó!

Sokkoló felvételt tett közzé a török partiőrség, amin egy görög férfi mindent megpróbál, hogy szigonyával elsüllyesszen egy szír migránsokkal teli gumicsónakot, ami már majdnem elérte a biztonságot jelentő hajót.
  • Szerző: Doris

Döbbenetes jelenetet sikerült filmre vennie a török partiőrség egyik tagjának, aki egy szemközti hajóról jól látta, mi történik azzal a gumicsónakkal, ami szír menekültekkel tele hánykolódott a török partoknál.

A megrázó képsorokból egyértelműen kivehető, hogy egy férfi - mint később kiderült: egy görög partiőr - mindent megtesz, hogy egy hosszú szigonnyal kiszúrja a nem túl biztonságos csónakot, és így elsüllyessze azt.

A videót készítő őr ezután maga sietett a bajba jutott migránsok megmentésére, és kamerájával közben végig rögzítette a pánikszerűen menekülni próbáló menekülteket, akik rettegtek, hogy a háborgó hullámok között lelik halálukat.

A Mirror információi szerint a videót a török kormány szivárogtatta ki, akik később jelentették az esetet a görög hatóságoknak. Õk azonban később egy hivatalos közleményben tagadták a történteket.

 

És ezeket olvastad már?