RIPOSTER

Szexrabszolga-hirdetések a népszerű chat programokon!

Az Iszlám Állam nyíltan vállalja, hogy kiskorú szexrabszolgákkal kereskedik. Aki szökni akar, az meghal - de sok áldozat szerint még így is a menekülés a jobb választás...
  • Szerző: WM

3 és fél millió forintot kérnek átlagban az Iszlám Állam emberei egy szűz, kiskorú kislányért a szexrabszolgapiacon. A legnagyobb felháborodást most az keltette a nyugati világban, hogy mindezt nem is rejtegetik: a Whatsapp és egyéb csevegő programokon bonyolítják le az üzleteket. 

Nemcsak gyermekeket árulnak a terroristák, van, hogy nőket, fegyvereket és egyéb veszélyes fegyvert is meghirdetnek egymás között. A becslések szerint az Iszlám Államnak mintegy 3000 olyan szexrabszolgája lehet, akiken rövid időn belül túl akar adni. A lehetőség arra, hogy valaki megszökjön ebből a földi pokolból, szinte egyenlő a nullával.

Mirza Danai, egy német-iraki segélyszervezet vezetője elmondta:

Az utóbbi hónapokban egyre veszélyesebbekké váltak a kiszabadító akciók. Minden rabszolgát regisztrálnak már, így az ellenőrző pontokon tudják róluk, hogy szökni próbálnak.

A hírek szerint, akit szökésen kapnak, azt kérdezés nélkül kivégzik. Lamiya Aji Bashar a szerencsések közé tartozik, négy próbálkozás után, ötödszörre sikerült megszöknie a rabszolgasorsból. Éppen az iraki kormány és az Iszlám Állam emberei harcoltak, amikor mindent egy lapra feltéve menekülni kezdett. Egy bomba azonban eltalálta Lamiya arcát, egyik szemére meg is vakult. 

Ha mindkét szememre megvakultam volna, akkor is megérte volna... Annál, ami ott van, minden jobb. 

Mindeközben a Whatsapp és a Telegram programok szóvivői is mossák kezeiket. Hirdetik, hogy nincs tolerancia az ilyesfajta viselkedéssel szemben, ha ilyen tevékenységeket tapasztalnak, azonnal törlik az illető profilját. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy egyelőre mindkét multivállalat tehetetlenkedik az ügyben...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?