RIPOSTER

Szerepi alkoholmérgezés: fordulat jön a méregkeverő ügyében

A pancsolt szesz miatt ketten életüket vesztették, ezért az alkohol előállítójának börtönnel kell számolnia.
  • Szerző: Ripost

Öt év börtönt kaphat a méregkeverő N. Sándor, aki a hamisított italaival tömeges mérgezést okozott, ketten pedig bele is haltak a fogyasztásba.

A két évvel ezelőtt lebuktatott illegális szeszfőző ügye országos botrányt kavart. N. Sándor 500 liternyi hamis szeszt készített eladásra 2017 augusztusa és decembere között. A Debrecenhez közeli Nagyrécsén bérelt tanyát a főzéshez. Heti 2-3 alkalommal vásárolt olyan alkoholt, ami metilt is tartalmazott, ezt színezőanyagokkal, aromákkal 150 literes hordókban keverte össze, a végeredményt pedig eredeti italos palackokba töltötte – a vásárlók azt hitték, valódi Unicumot, Jägermeistert kapnak, valószínűleg a bolti árnál olcsóbban. Még zárjegyet is hamisított rájuk.

Egy alkalommal az egyik ismerőse több üveggel is megvett belőle, és tovább értékesítette, többek között egy Szerepen élő család számára. Innen húsz embert kellett mérgezés miatt kórházba vinni. Négy – köztük két kiskorú – sértettnél a mérgezés enyhe lefolyású volt, hárman súlyos mérgezést szenvedett, életüket a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. Két embernél azonban az elfogyasztott metil-alkohol agyi oxigénhiányos állapotot idézett elő, ami a halálukhoz vezetett – fogalmaz a vád.

N. Sándort foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják, a Debreceni Járásbíróság kedden el is ítélheti - írja a Bors.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?