RIPOSTER

Széphalmon járt Orbán Viktor, mégpedig fontos ügy miatt (videó)

Orbán Viktor részt vett azon a tanácskozáson, amelyen az anyaországi és külhoni irodalmárok találkoztak és állapodtak meg a kortárs magyar irodalom népszerûsítéséről. A miniszterelnök az eseményről Facebook-oldalán közölt fotó összeállítást és videó-tudósítást.
  • Szerző: ripost

Együttműködési megállapodást kötött a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) a külhoni magyar irodalmi szervezetekkel és műhelyekkel kedden, a nemzeti összetartozás napján.

A megállapodás szövege szerint az aláírók együttműködnek a magyar irodalom népszerűsítésében Közép- és Kelet-Európában, valamint a Balkánon. „Fontosnak tartjuk az összmagyar irodalom egységben történő felmutatását Európában és a nagyvilág számára”.

„Az élő irodalom képlete legfontosabb elemének” az olvasót tekintik. „Ezért a Petőfi Irodalmi Múzeum által létrehozandó Petőfi Irodalmi Ügynökség munkáját hiánypótlónak tartjuk, segítjük abban, hogy minél szélesebb körben, minél több magyar olvasóhoz jussanak el kortárs magyar szerzők, a magyar irodalom alkotásai”.

A széphalmi Magyar Nyelv Múzeumában tartott tanácskozáson részt vett Orbán Viktor is, és koszorút helyezett el a magyar nyelv megújítója, Kazinczy Ferenc sírjánál.

A látogatásról készült képeket a miniszterelnök Facebook-oldalán tette közzé. A képek itt láthatók.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?