RIPOSTER

Szent-Anna tavi tragédia: félnek a szülők a tanároktól

Nem merik hangoztatni véleményüket a Szent Anna-tóba fulladt fiú esetével kapcsolatban az alsónémedi diákok szülei, tartanak az esetleges következményektől.
  • Szerző: Ripost

Nemrég jelent meg az alsónémedi Széchenyi István Általános Iskola hivatalos közleménye a múlt héten történt Szent Anna-tavi tragédiáról.

Az iskola  ennek révén szeretné tisztázni a történteket.

A közleményben szinte percről percre elemzik a erdélyi kirándulást, kitérnek a 14 éves Tamás eltűnésére, a felügyelőtanárok munkájára is.

A gyerekek engedélyt kaptak arra, hogy a sekély részben fürdőzhetnek, mivel a tó mellett egyetlen tábla sem jelezte a fürdés tilalmát

- írják a nyilatkozatban.

Amíg a többiek fürödtek, Tamás a part szélén üldögélt, csak később kezdett el úszni a sekély vízben.
Utoljára egy diáktársa látta, ahogy sétál ki a tóból, utána eltűnt.

Körülbelül 15 perce voltunk a tónál, amikor szemerkélni kezdett az eső. A vízben tartózkodó gyerekeket azonnal kihívtuk a partra.

Ekkor vették észre, hogy egy táska gazdátlanul hever a földön.
A létszámellenőrzés során derült csak ki, hogy Tamás tűnt el a vízben.

Elvették a gyerekek telefonját

Ellentétes információk láttak napvilágot a kirándulásról, az egyik ott tartózkodó diák testvére osztott meg egy hosszú leírást a történtekről a gyerekek elbeszélése alapján.

A sokkos állapotba került gyermekektől a mobiltelefonokat összegyűjtötték és kikapcsoltatták velük azokat, ezzel elérhetetlenné téve az egész társaságot

- írja a lány.

Órákkal később, amikor a gyermekek válaszoltak a nem fogadott hívásokra, a felügyelők mellettük álltak, jelenlétükkel nyomást gyakoroltak rájuk. Nem mondhatták meg, mi történt.

A húgom hangján hallatszott, hogy sír. Anya rákérdezett, letagadta. Nem árulhatta el, hol van.

Ezzel ellentétben az iskola közleménye a következőket tartalmazza:

Amíg reménykedtünk Tomi előkerülésében, nem akartuk, hogy a buszon tartózkodó gyermekek esetleg pontatlan információkat továbbítsanak, ezért a kísérők átmenetileg összeszedték a tanulók mobiltelefonjait.

Félnek a szülők

Több szülőt is megkerestünk, de ők még név nélkül sem szerettek volna nyilatkozni a történtekről, tartanak a tanároktól és az iskolától.

Csupán a Facebookon fejtik ki véleményüket.

- írja az egyikük.

Fórumoldalakon, közösségi oldal csoportjaiban állítják egyhangúan, nem tartják valószínűnek, hogy a diákok elferdítenék a szörnyű esetet.

A szülők a gyerekeknek hisznek és várják a nyomozás eredményét.

Még mindig dolgoznak a tanárok

Az iskola egyelőre nem indított se belső vizsgálatot, se fegyelmi eljárást az erdélyi kiránduláson felügyelőként részt vevő tanárok ellen.

A tanítás utosó hetében ugyanúgy dolgoznak a kollégák, mint eddig

- nyilatkozta a -nak az alsónémedi iskola igazgató-helyettese.

Az érintettek még semmilyen hivatalos levelet nem kaptak arról, hogy esetleg nyomozás folyik ellenük, így azt a hírt, hogy a rendőrség még mindig a tragédia körülményeivel foglalkozna, nem tudom megerősíteni

- mondta Kotán Miklós.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?