RIPOSTER

Szemét miatt viszik intézetbe a kispesti gyerekeket

Ha augusztus közepéig nem tûnik el a kispesti Szegfû utcai szemétdomb, tizenhat gyermek kerül a szüleitől állami otthonba. Olyan családokat is szétszakíthatnak, akik nem tehetnek a kialakult helyzetről.
  • Szerző: Ripost

Szemétdombok, patkányok és bűz – ez jellemzi a kispesti kertváros közepét. A Szegfű utcában az egyik 16 lakásos ház udvarán több konténernyi szemét teszi tönkre a lakók életét. Aki tudott, már elmenekült, kiköltözött, de a legtöbben kényszerűségből maradtak.

"Tizenhat lakás van itt, négynek a tulajdonosa az udvarra hordja a szemetét, a lomjait. Az elmúlt években szépen lassan ellepte az egész udvarunkat" – mutat körbe Éva. Õ hiába fizeti évről évre a szemétszállítás díját,

mások hulladéka most az ő életüket – és a többi vétlenét - is romba döntheti.

A gyámhatóság ugyanis már végzést küldött a családoknak, védelembe vette a gyerekeket, mind a tizenhatot, aki itt lakik. Gyermekotthonba viszik őket, amennyiben augusztus 16-ig nem tűnik el az udvarról a szemétkupac, mivel az veszélyezteti az egészségüket: komoly fertőzéseket, betegségeket okozhat.

"Lakik itt olyan család is, amelyiknek különálló, zárt udvara van, de a gyámhatóság az ő gyereküket is viszi, ha nem lesz megoldás" – tárja szét a kezét Éva. Õ az unokáit félti, ők is itt élnek.

Hogy mi lehet a megoldás, illetve, hogy mivel próbálkoznak a lakók, a %% szerdai számában elolvashatja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?