Létrehozva: 2019.02.23.

Szélvihar pusztít Olaszországban, többen meghaltak

Legalább három ember meghalt szombaton Olaszországban a fákat kicsavaró és falakat ledöntõ erõs szelek pusztításában, miközben a horvátországi adriai partvidéken végigsöprõ viharos erejû szelek autókat rongáltak meg, ablakokat törtek be és közlekedési fennakadásokat okoztak.

 Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint az erős szelek ledöntöttek egy falat a közép-olaszországi Frosinone településen, aminek következtében két, hetvenes éveiben járó ember vesztette életét. A RaiNews24 olasz közszolgálati hírcsatorna beszámolója szerint egy ember életét vesztette, miután egy fa rádőlt autójára a Róma melletti Guidoniában. Nápoly közelében egy nő és lánya sérült meg, amikor kidőlt egy fa.

A Rómában tomboló szelek miatt elővigyázatosságból lezárták az ókori amfiteátrumon kívül a Forum Romanumot és a Palatinus-dombot magában foglaló Colosseum Régészeti Parkot - közölte a park igazgatósága Twitter-oldalán.

Az adriai kikötőváros, Bari közelében egy török teherszállító hajó zátonyra futott az erős szelek miatt, a kiszabadítására igyekvő vontatóhajó pedig a háborgó tenger miatt nem tudott segíteni. A széllökések következtében törölték a kompjáratokat Capri, Ischia és a Lipari-szigetek irányába.

A horvát meteorológiai szolgálat szombati közlése szerint a széllökések elérték az óránként 191 kilométeres sebességet a horvátországi Split környékén. A városban és a környező településeken néhány utcát lezártak a röpködő üvegszilánkok és csempedarabok miatt. A széllökések következtében számos kisebb tűz ütött ki a dalmát tengerparton, egy tűzoltó könnyebben megsérült a lángok oltása közben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

borsonline.hu

Fülig érő vigyorral közölte a boldog örömhírt Schobert Lara: összejött

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

hirtv.hu

Ma éjjel Izrael megtámadta Iránt

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-