RIPOSTER

Szamurájkardot rántott Pesten, majd 6 évig Londonban bujkált

A VIII. kerületben szamurájkarddal támadt a rendőrökre az 50 éves férfi, majd külföldre szökött a nyomozók elől, végül Angliában kapták el.

Majdnem 6 éven keresztül, 2009 augusztusától bujkált az a férfi, aki Budapesten, a VIII. kerületi Dugonics utcában autójával részegen, szándékosan, nagy sebességgel nekihajtott egy ott parkoló másik kocsinak, amit több méteren keresztül tolt maga előtt az utcára kitett kukákkal együtt.

A kiérkező rendőrök hamar elfogták, de az igazoltatáskor közölte, hogy nincs nála a személyije, ezért vissza kell mennie a lakásába.

Amikor hazaért, bentről kiütötte a bejárati ajtó üvegét, majd a kezében egy szamurájkarddal hadonászva:

Itt van a kezemben a törvény, majd megmutatom, mi lesz

- felkiáltással fenyegette a két rendőrt.

A támadó, erőszakos fellépés, valamint fenyegetés miatt az egyik rendőr  elővette pisztolyát: a férfi csak ekkor hagyta abba a kardlóbálást. Megbilincselték és bevitték a kerületi kapitányságra.

Megszökött az ítélet elől

A történet itt nem ér véget, ugyanis az agresszív férfi külföldre menekült, mielőtt megkezdődött volna a tárgyalás. Az európai elfogatóparancs alapján Angliában fogták el 6 évvel a történetek után és július végén repülővel szállították Londonból Budapestre.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség indítványozta azonnali előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?