RIPOSTER

Szabadlábra helyezték a kisfiát Dominikára szöktető férfit

Már távozhatott is a börtönből, egy budapesti lakhelyre. Kisfia, Bandika is itt van édesanyjával. Andrást, bár külföldre szöktette gyermekét, maximum egy évre zárhatják börtönbe.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a %% is beszámolt csütörtökön, a kisfiát Dominikára szöktető édesapát Brüsszelben lekapcsolták, és már Magyarországra szállították. Mivel lejárt az első 72 óra, péntek reggel megtartották a férfi tárgyalását, és végül szabadlábra helyezték.

Előre borítékolható volt a döntés

Bár az ügyész megfellebbezte a döntést, másfél óra után kiengedték F. Andrást. A dolog végeredményben előre borítékolható volt, hiszen a férfi önként, saját elhatározásából tért haza Magyarországra. Mint azt tegnap megírtuk: maradhatott volna Dominikán, ahol a nemzetközi elfogatóparancs ellenére sem érhette bántódás, hiszen a Dominikai Köztársaság és Magyarország között nincs kiadatási egyezmény. F. Andrásnak ráadásul ott is született az elmúlt két évben gyermeke, ő mégis vállalta a kockázatot és hazatért.

Ragaszkodott Bandikához

Felmerül hát a kérdés: miért tért haza, hiszen tudta, hogy akkor törvény előtt kell felelnie tettéért. A válasz végül is nagyon egyszerű, de kétoldalú. "Nagyon ragaszkodik Bandikához,

azért jött haza, hogy megmaradjon a kapcsolata a gyerekkel

- mondta el a %%-nak dr. Lichy József, majd hozzátette: eleve azért döntött úgy F. András, hogy lemond arról, hogy Dominikán kezdjen el pereskedni, mert a kisfiú gyerekotthonba került.

Nagyon sajnálta Bandikát, és inkább úgy döntött, a legfontosabb, hogy a gyerek jó helyen legyen

- folytatta Lichy. Az ügyvéd arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a férfi most lakhelyelhagyási tilalommal hazamehetett egy budapesti székhelyű lakhelyre. A nyomozást hamarosan lezárja a fonyódi kapitányság, megküldik a vádiratot és csak azután írják ki a férfi tárgyalásának időpontját, erre talán idén már nem is kerül sor.

Túl nagy bántódás nem érheti

A magyar jogszabályok szerint ráadásul a férfi a tárgyaláson is csak maximum egy évet kaphat.  Mivel a férfi önként jött haza, talán börtönbe sem kell mennie, azt az egy évet felfüggesztett büntetésként is megkaphatja - tehát végeredményben okos döntés volt részéről, hogy azonnal útnak indult. Így a két év kalandozás után talán minden helyreáll: az apa megússza a büntetést, Bandika újra édesanyjával van, aki azt ígérte F. Andrásnak, hogy akkor tartja a kapcsolatot gyermekével, amikor csak akarja.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?