RIPOSTER

Sosem volt még ilyen hazánkban: a meleg miatt meglepő dolog történt

A forróságban sokkal több áramot fogyasztanak az emberek, hiszen különféle berendezésekkel próbálják lehûteni magukat.
  • Szerző: Ripost

Új történelmi rekordot ért el Magyarország nyári villamosenergia-fogyasztása csütörtökön a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai szerint - írja az MTI.

A Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adatai alapján Magyarország nyári villamosenergia-fogyasztása új történelmi rekordot ért el csütörtökön, a társaság szerint a valaha mért legnagyobb rendszerterhelési adatot csütörtökön 13 óra 15 perckor regisztrálták.

Az idei nyári fogyasztási csúcs nem csak az előző évihez képest magasabb, a 6633 megawattos csúcsérték 176 megawattal több, mint az eddigi rekord, amelyet 2015. július 8-án mért a rendszerirányításért felelős társaság.

Kovács Gábor, a Mavir általános vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy az irodai és otthoni klímaberendezések tömeges használata, illetve a hűtőszekrények, hűtőberendezések, hűtőházak nagyobb igénybevétele jelentősen növeli a fogyasztást.

A 27 fokos napi átlaghőmérséklet felett minden 1 fokos emelkedéssel körülbelül 100 megawatt, azaz mintegy 50 ezer háztartásnyi többlet-teljesítményt igényel az ország; a Mavir fel van készülve az ilyen extrém időszakokra - hangsúlyozta Kovács Gábor.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?