Létrehozva: 2018.12.28.

Sorosista civileknek nem lehet szerepük az uniós döntésekben

Európa bevándorláspárti politikusai frusztráltak amiatt, hogy a Sargentini-jelentés sorsa nem a kedvük szerint alakul - mondta Varga Judit uniós kapcsolatokért felelõs államtitkár a Magyar Idõknek adott évértékelõ interjújában.

Az uniós kapcsolatokért felelős államtitkár szerint ha Magyarországról van szó, Judith Sargentini, Guy Verhofstadt és Frans Timmermans mindannyian használják az álhírterjesztés eszközét. Azt is felvetette, hol voltak ezek az emberek 2006-ban, amikor valóban jogsértések történtek Magyarországon, hiszen a Gyurcsány-kormány erőszakot és rendőrterrort alkalmazott békés tüntetők ellen.

Varga Judit kifejtette, hogy

a közelgő európai parlamenti választás miatt egyre éleződik a feszültség Brüsszel mostani bevándorláspárti vezetése és a migrációt ellenző országok, vezetők között.

Egyelőre sikeresen visszavertük a kötelező betelepítési kvótára vonatkozó eddigi javaslatokat és a bevándorláspárti erők folyamatos támadásait. Közben pedig a visegrádi négyekből egy olyan rendkívül ütőképes erőt kovácsoltunk, amellyel a nyugati tagállamoknak már számolniuk kell.

A Sargentini-jelentésről azt mondta: silány fércmunka. A jogállamisági eljárás, amelynek álcázva támadják Magyarországot, egyébként rendkívül hosszú folyamat, és még nagyon az elején járunk. A jogsértő módon elfogadott hazugsággyűjtemény ügyében hazánk az Unió bíróságához fordult, az államtitkár szerint Magyarország egy nagyon alaposan kidolgozott keresetet nyújtott be.

Varga Judit kitért arra is, hogy Frans Timmermans bizottsági alelnök nemrég szorgalmazta, hogy a Sargentini-jelentés elkészítésekor megkérdezett civil szervezetek is legyenek az eljárás részesei. Az ötletet teljesen elfogadhatatlannak tartotta, hiszen

milyen alapon lehetne helyük sorosista civileknek uniós döntésekben?

Ez olyan, mintha az ügyész fogná magát, és felülne a bírói pulpitusra.

Az Európai Parlament Zöld frakciója kezdeményezésével kapcsolatban, mely szerint a budapesti tüntetések kapcsán tartsanak újabb vitát a magyarországi helyzetről, az államtitkár feltette a kérdést:

ezek az emberek hol voltak 2006-ban, amikor valóban jogsértések történtek Magyarországon, hiszen a Gyurcsány-kormány erőszakot és rendőrterrort alkalmazott békés tüntetők ellen?

Hol vannak akkor, amikor a határon túli magyar kisebbség jogait csorbítják? Miért nem akkor aggódtak Magyarországért, a magyar emberekért, amikor tényleg volt rá ok?

A kötelező betelepítési kvóta ügyében kifejtette, csak átmenetileg került le az asztalról, de az elmúlt napokban maga az Európai Parlament elnöke, Antonio Tajani mondta, hogy a testület készen áll a kötelező kvóta bevezetésére.

Tehát egyáltalán nem tettek le róla, sőt úgy tűnik, hogy ezt is át akarják erőltetni.

Nekünk továbbra is folyamatosan, minden fórumon tiltakoznunk kell ellene, és ehhez további szövetségeseket is kell találnunk.

Az a javaslat is teljességgel elfogadhatatlan, hogy a migránsokat befogadni nem akaró országokat pénzbeni megváltásra kötelezzék "szolidaritás" címszó alatt. A magyar kormány 2015-ben elsőként vállalta a schengeni határok védelmét, ami rengeteg pénzt és erőforrást igényelt. Mi ezzel járultunk és járulunk hozzá a migrációs válságra adott közös európai válaszhoz! Eközben Brüsszel máig nem járult hozzá a határvédelmi kiadásokhoz, pedig ígéretet kaptunk erre.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak az újabb részletek Balogh Edina és Szabó Simon kapcsolatáról

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

Heti horoszkóp: Ennek a csillagjegynek izgalmas napjai lesznek

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

ripost.hu

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Szoboszlai kiakadt, nem avatták be egy fontos döntésbe

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-