RIPOSTER

Sokkot kaptak a káptalanfai gyilkos szomszédai: ezt mondták a férfiról

Az 56 éves férfi Bécsben élt 22 éves szerelmével, akinek a családjában azután kezdett el lövöldözni, hogy a nő hazaköltözött.
  • Szerző: Ripost

Korábban kiderült, hogy mindenét elvesztette, ezért kezdett vérengzésbe Káptalanfán egy 56 éves osztrák férfi a múlt csütörtökön.

Rendezett kertvárosi házrészt hagyott hátra Bécsben a káptalanfai ámokfutó. Az 65 éves Johann-Wolfgang M. biztosítási ügynök a múlt csütörtökön váratlanul jelent meg az O. család káptalanfai házánál, majd lángoló benzinespalackot dobott be a 11 gyerekes család otthonának ablakán. Ezt követően berontott és a pisztolyával minden jelenlévőre tüzet nyitott. A döbbenetes bűncselekményben az 52 éves édesapa szörnyethalt, két gyerek, az édesanya és a férfi volt élettársa, a 22 éves O. Szabina súlyos sérüléseket szenvedett. A vérengző osztrák állampolgár ezek után agyonlőtte a kutyáját, végül magával is végzett.

"Nem akartuk elhinni, hogy a mi szomszédunk volt ez a gonosztevő. Egy éve költözött ide a fiatal barátnőjével, és rögtön beköszönt. Azóta gyakran láttuk, de semmi előjelét nem lehetett érzékelni annak a borzalomnak, amit elkövetett. Kisebbfajta sokkot kaptam, amikor a nevét az újságban láttam" – mondta el a Blikknek Wolfgang szomszédja, egy nyugalmazott orvos hölgy és férje.

"Johann udvarias, kedves ember volt. Ha akarnék, se tudnék róla rosszat mondani. Azt a magyar lányt pedig valósággal kényeztette. Minden reggel autóval vitte munkába, majd késő délután el is ment érte, pedig a nyári balesete után a járás is nehezére esett" – fűzte hozzá a hölgy arra utalva, hogy a férfi kutyasétáltatás közben a bokáját törte.

"Szeptemberben Egyiptomban üdültek, és Johann utána azt mesélte, a lábának jót tett az úszás a tengerben" – mondták. A közvetlen szomszédok szerint az 56 éves osztrák férfi sosem veszekedett a 22 éves magyar lánnyal, így mindenkit váratlanul ért az eset.

A lövöldözésben megsérült 3 éves kislány állapota még mindig életveszélyes. Õ koponyacsonttörést és agyzúzódást szenvedett. Wolfgang M. szerelmét, Szabinát továbbra is az intenzív osztályon ápolják, állapota azonban már nem életveszélyes. A nő szintén megsérült édesanyja állítólag már elhagyhatta a kórházat.

És ezeket olvastad már?