RIPOSTER

Sokkoló bejelentés: Takarítást vállal a híres magyar díva

Détár Enikő számtalan színházi és szinkronmunkától esett el a koronavírus miatt, és már most elkezdte felélni a tartalékait.
  • Szerző: angie

Détár Enikőnek nem esne le a karikagyűrű az ujjáról, ha takarítania kellene, netán beteg, idős embe­reket kellene gondoznia. A túlélés érdekében bármilyen civil munkát elvállalna, hisz a koronavírus miatt az összes színházi szerepeit, előadásait, fellépéseit le kellett mondania.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szabolcs László / Ripost

„Vállalkozóként dolgozom, így én kizárólag a fellépéseim után ka­pok pénzt, nincs fix jövedelmem, havi apanázsom. Most minden bevételemtől elestem, a színházi szere­peimtől, a Dívás fellépéseimtől, egyedül egy kisebb szinkronmunkám maradt, de ha a stúdióban is lehúzzák a rolót, akkor csak idő kérdése, és teljesen legatyásodom” – kezdte a Borsnak Détár Enikő, aki többször is került már kiszolgáltatott helyzetbe , így számára nem lenne újdonság, hogy civil munkát vállaljon.

„Takarítást, autómosást, fűnyírást, betegápolást simán végeznék. Utóbbit volt alkalmam az édesanyám mellett megtanulni, úgyhogy nem okozna gondot a pelenkázás, a fürdetés. Képesítés nélkül is helyt tudnék állni. Nem ez lenne az első, hogy civil munkát vállalok. Anno, amikor kezdő színészként a kajára sem volt elég a gázsim, akkor butikokba szállítottam a ruhákat. Időnként ugyan megalázónak éreztem, de mindenesetre érdekes tapasztalás volt. Már akkor megtanultam, hogy több lábon kell állni, és tartalékolni kell, mert sosem lehet tudni, hogy mit hoz a holnap. Óriási szerencsém van, hogy most ebben a bizonytalan helyzetben van mihez nyúlnom, talán két-három hónapig kitart a félretett pénzem, de azután fogalmam sincs, hogy miből fogok élni. A túlélésre játszom” – vallja be a színésznő, akinek angoltanár párja, Péter egyelőre még nem esett el a munkájától, de az ő egyedüli bevétele vajmi kevés lenne ahhoz, hogy elég legyen a megélhetéshez.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?