RIPOSTER

Sokat buszozol? Jól jársz a szmogriadóval!

Hétfőtől sûrûbben járnak majd a metrók mindhárom budapesti vonalon, sőt, a belvárosba tartó villamosok és buszok is gyakrabban közlekednek. Mindezt a napokban kiadott szmogriadó miatt rendelte el a BKK, remélve, hogy így kevesebb autó lesz az utakon.
  • Szerző: Doris

Járatsűrítéssel próbál kedvet csinálni a BKK a közösségi közlekedéshez, miután Tarlós István főpolgármester november 7-én elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

Ez pedig azt jelenti, hogy november 9-től gyakrabban közlekednek a belvárosba tartó buszok és villamosok, és a három budapesti metróvonalon is sűrűbben érkeznek majd a szerelvények.

Hogy pontosan melyik járatokat sűríti a közlekedési társaság, azt a BKK honlapján, erre a linkre kattintva tudjátok megnézni.

Emellett kényelmesebben lehet majd utazni a H5-ös HÉV vonalán is, mert háromkocsis helyett napközben is nagyobb befogadóképességű, hatkocsis szerelvények közlekednek.

A BKK arra kéri az autósokat, hogy amennyiben tudják, válasszák inkább a tömegközlekedést, és tegyék félre autóikat, amíg nem csökken a levegő szennyezettsége.

A járatsűrítés csak akkor lép életbe, ha Tarlós István addig nem vonja vissza a szmogriadót, amire azért van esély. A vasárnap megélénkülő szél ugyanis frissebb és tisztább levegőt fúj hazánk térsége felé.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?