RIPOSTER

Soha nem látott óvintézkedések mellett várják Ferenc pápát

Hihetetlen rendőri készültséget vezettek be Csíkszeredán és annak legalább száz kilométeres körzetében a pápalátogatás miatt.
  • Szerző: RIPOST

A %% tudósítója szerint már tegnap este lezárták a városba vezető utakat, a turistabuszokat is elirányították a város körül. A nyereg, ahol a pápa misézi fog, ki volt világítva. A turistabuszok és az autók forgalmát Marosvásárhely után rendre megzavarták a diplomáciai és rendőri konvojok, amik miatt újra meg újra leállították a forgalmat. A diplomáciai küldöttségek ugyanis a marosvásárhelyi repülőtérre érkeztek, innen rendőri felvezetéssel folytatták útjukat.

Marosvásárhelyen egy rendkívüli esemény is megzavarta a rendet: a rendőrök kiemeltek egy furgont a forgalomból, amihez később tűzszerészek érkeztek tegnap kora este. A romániai sajtó estig nem számolt be róla, mi történhetett, de az eset a Csíkszeredába tartó forgalmat legalább egy órán át feltartotta, a járművek lépésben haladtak, ráadásul még a kamionforgalom is nagy volt.

Ma a környékről már kora hajnalban, de Csíkszereda közvetlen szomszédságából is reggel hatkor elindultak a turistabuszok, amikkel 4-5 kilométerre lehet megközelíteni a szentmise helyszínét. A páratlan biztonsági intézkedések és az útlezárások miatt ugyanis a zarándokok attól tartanak, hiába tettek meg olyan hosszú utat, nem tudják időben elfoglalni a helyüket. Az egyes szektorokba csak szigorú biztonsági intézkedések mellett engedik be a résztvevőket, akiknek alaposan meg kell dolgozniuk azért, hogy Ferenc pápa közelébe kerülhessenek.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ropogtatnivalók, melyeket szétkapkod a család
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?