Létrehozva: 2019.07.22.

Siófoki kutyagyilkosság: durva részletek derültek ki a történtekről

A kétkilós kutyát egy vita hevében ölte meg a kutyabarátnak hirdetett szállás tulajdonosa.

Felhőtlennek induló nyaralás vált rémálommá egy miskolci családnak, miután a népszerű siófoki, kutyabarátnak hirdetett szálláskomplexumba megérkeztek múlt hétfőn. Egy pitiáner vita utána a szállásadó akkora erővel sújtott vendégére, hogy a kezében lévő kiskutyája szörnyethalt.

A család egy nappal az érkezésük után, kedden reggel figyelt fel a hangos fenyegetőzésre. Az udvaron tartózkodó kétkilós yorkshire terrierrel kiabált az agresszív szállásadó, hogy takarodjon el és fel akarta rúgni. A megmagyarázhatatlan jelenet másnap megismétlődött. A családfő úgy döntött, megpróbálja tisztázni a helyzetet. Elmondása szerint a tulajdonos ekkor szintén fenyegetőzve azzal magyarázkodott: félt, hogy a kutya megharapja. A gazdi bevitte kedvencét a házba, aztán nem sokkal később sétálni indult vele. Szerette volna tisztázni a konfliktust, ölében a yorkival indult békülni.

A tulajdonos erre nem volt hajlandó, a fokozódó vita hevében felkapott egy rudat, amivel a gazdáknak esett. Az egyik ütés a kiskutyát is eltalálta. Az állatorvos a jószág életét már nem tudta megmenteni. A megdöbbentő esetről a Kutyabarathelyek.hu számolt be először.

"Olyan kedves kiskutya volt. Soha nem bántott senkit, nem csipkelődött, nem ugatta az embereket. Az idegenekkel tartózkodó, és inkább félős volt. Így aztán tényleg nem zavart senkit" – mesélte a neve elhallgatását kérő gazdi. Hozzátette: nem tett semmilyen fenyegető lépést, nem adott erre utaló jelet. A kutyusuk sem. Nem értik a viselkedést. A Bors információi szerint a tragédia után a család átment egy másik szállásra, jelenleg pedig már otthon tartózkodnak. A kétkilós állat hamvait egy urnában vitték haza. Természetesen a feljelentés megtörtént.

A lap érdeklődésére Orbán Zoltán, a Somogy Megyek Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: súlyos testi sértés kísérlet miatt indítottak eljárást egy 58 éves helyi férfi ellen. Az állatkínzás bűncselekmény, az eset körülményeit még vizsgálják. Úgy tudni, a boncolás szerint a bezúzott koponya miatt pusztult el az állat.

Az érintett szállás Facebook-oldalát ellepték a gyalázkodó üzenetek, a minap végül elérhetetlenné is tették. Szombaton az egyik alkalmazottal azt üzenték, nem nyilatkoznak az ügyben. Később a lap telefonon elérte a kutyára támadó férfit. Még azt is letagadta, hogy náluk történt az incidens.

"A kutya a gazdája hóna alatt volt, a póráz végi műanyag fogóval megütötte a panzió tulajdonosát, ő pedig válaszul az egyik napernyő csövével odacsapott. A dulakodásban túl erősen szoríthatta a gazdi az állatot" – ismertette a másik oldal álláspontját a gyanúsított egyik ismerőse. Véleményük szerint a konfliktus abból robbant ki, hogy a négylábú többször is a szomszédos apartmanhoz piszkított.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

magyarnemzet.hu

Világháború következik? Putyin megosztotta Oroszország terveit

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Pár óra alatt két kisfiú kísértetiesen hasonló módon vesztette életét Kecskeméten

ripost.hu

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-