Létrehozva: 2016.09.02.

Síbottal verte gyerekeit a kegyetlen nyíregyházi orvos!

Ismerõsei szerint az utóbbi idõben rendkívül agresszív volt a családjával és a betegeivel is Dan S., aki a gyanú szerint fejbe lõtt egy házaspárt Nyíregyházán.

Újabb, borzalmas részetek derültek ki Dan S.-ről, aki feltehetően egyetlen golyóval végzett egy 40 éves anyával Nyíregyházán. Ahogy a %RIPOST% is beszámolt róla, a szerdai tragédia gyanúsítottja, az 54 éves férfi a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban dolgozott tüdőgyógyász főorvosként, három gyermek apja, ám a feleségétől két éve elvált. A helyiek jól ismerik a férfit, többen állítják, hogy korábban is agresszív volt nemcsak a betegeivel, hanem a családjával is.

Amilyen csepp kis sovány férfi volt, annyira agresszív is, állandóan kötekedett, ha csak tehette, a családját is gyakran bántotta. A sípályán valamelyik télen a saját szememmel láttam, hogy a gyerekeit verte a síbottal, mert szerinte nem egészen jó technikával csúsztak le

állította egy sátoraljaújhelyi nő, aki szerint idegeneknek kellett kitépniük a dühös édesapa kezéből a botot.

A Szabolcs Online szerint a férfi és 40 éves, orvoslátogató áldozata korábban hosszú ideig élt együtt, a kapcsolatnak azonban a nő véget vetett. Az 1989 óta Magyarországon élő orvos viszont továbbra is gyengéd érzelmeket táplált a nála 14 évvel fiatalabb édesanya iránt,

ám a szakítás után nem jutott neki más, mint sorozatos visszautasítás.

Állítólag ez vezetett végül a tragédiához, Dan S. ugyanis kép­telen volt feldolgozni kudarcát.­ A román orvos folyamatosan zaklatta a családot, arra is példa volt, hogy követte a nőt.

Közleményt adott ki a kórház

A sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház megbízott igazgatója szűkszavúan fogalmazott a gyilkossággal gyanúsított főorvosról. Dr. Kovács Lajos azt írta, hogy az 54 éves nagyváradi férfi kilenc éve dolgozik az intézményben, jelenleg korábban megkért és engedélyezett szabadságát tölti, a %RIPOST% információi szerint pont a gyilkosság napjától.

A főorvossal szemben munkája során sem szakmai, sem etikai kifogás nem merült fel. A kórház az üggyel kapcsolatban semmilyen információval nem rendelkezik

– tájékoztatta a sajtót az intézményvezető.

Mint ismeretes, Dan S.-t Kolozsváron fogták el a helyi rendőrök, csütörtök este állították bíróság elé, ezt követően kezdődhet csak el a román és a magyar hatóságok közötti együttműködés a további eljárásokról és a kiadatásáról.

A féltékenység betegség

A szakemberek szerint a féltékenység egy bizonyos pontig egészséges, ám, ha átlép egy határt, akkor már betegségről beszélünk. Aki ezt felismeri és bevallja magának, még időben kérhet orvosi segítséget, mielőtt tragédiába torkollna a kapcsolat.

Általában az alacsony iskolázottságú embereknél vezet agresszióhoz, rosszabb esetben gyilkossághoz a féltékenység, ám vannak kivételek.

"Ilyenkor fel kell tárni a gyermekkori traumát vagy a felnőttkori kudarcokat" – mondta a %RIPOST%-nak Brusznyai Grácia pszichológus a nyíregyházi esettel kapcsolatban.

"Az erőszakosság két legfőbb oka, hogy a féltékeny fél kontrollt gyakoroljon a másik felett, elrettentse a nőt az esetleges hűtlenségtől és mindenáron magához láncolja. Ha pedig az életét is kioltja, azzal azt is megakadályozza, hogy mással lehessen boldog" – elemezte a féltékenységből elkövetett emberölések pszichológiai hátterét a szakember.

Dr. Sófi Gyula pszichiáter szerint a gyilkosságot végig néző ikerpárnál számítani kell arra, hogy poszttraumatikus stressz-zavarban fognak szenvedni. Ez azt jelenti, hogy a közeljövőben a hangulatuk, viselkedésük, felnőttekkel, kortársaikkal való viszonyuk súlyosan meg fog változni és gyermekpszichiátriai segítségre szorulnak majd.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

life.hu

Ezek a legveszélyesebb csillagjegyek

mandiner.hu

Beindult a mémgyár: mutatjuk a legfelkapottabb Magyar Péterről szóló mémeket

ripost.hu

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

vg.hu

Különösen pusztító vírust terjesztő kullancsfaj jelent meg hazánkban

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

astronet.hu

Húsvéti hosszú hétvégi horoszkóp 2024. március 29-április 1: Csodaszép ünnepek

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Imádnivaló: így simogatta terhes pocakját Iszak Eszter

ripost.hu

Mérleg telihold: ez a 3 csillagjegy most tiszta lappal indulhat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-