RIPOSTER

Sarkvidéki levegő hoz dermesztő hideget, itt kell nagy esőre készülni

Mediterrán ciklonok alakulnak ki, amelyek pályája érintheti Magyarországot is. Ismét jönnek a mínuszok!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Pénteken csak kezdetben alakulhat ki egy-egy helyen szitálás, majd napközben helyenként a felhőzet is kissé felszakadozhat - írja az Időkép. Északnyugaton élénk lehet a délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 5-10 fok között alakul.Szombaton is sok felhő lesz felettünk, és többfelé kell számítani kisebb esőre, egy-egy záporra. Sokfelé élénk, északnyugaton erős lehet a szél. Délután 5-12 fok közötti értékeket mérhetünk.

Ismét sarkvidéki levegő közelít a közép-európai térség felé - írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálatra hivatkozva. A jövő hét első napjaiban észak, északkelet felől több hullámban árasztja el Közép-Európát és a mediterrán térség középső és keleti részét a sarkvidéki eredetű fagyos levegő.

A hideg és meleg nedves levegő határán mediterrán ciklonok alakulnak ki, amelyek pályája érintheti Magyarországot is eleinte esőt, majd vegyes halmazállapotú csapadékot okozva. A jelenlegi országos előrejelzés szerint a jövő héten a leghidegebb órákban ismét várhatók mínuszok, és néhol napközben is csak plusz 1 fokig melegszik a levegő.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?