Létrehozva: 2019.05.02.

Salvini: Az olaszoknak példa lehet Magyarország

Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatóval zárta tárgyalásait. Az olasz belügyminiszter példának tekinti a magyar gazdaság fejlõdését és elismerte, hogy hazájának van mit tanulnia tõlünk.

A magyar miniszterelnök és az olasz belügyminiszter budapesti találkozójuk után sajtótájékoztatón ismertette megbeszélésük legfontosabb részleteit.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint három dologban teljes mértékben egyetért a két fél. Mindketten szeretik hazájukat, erős és sikeres nemzetekből álló Európát akarnak, egyetértenek a kereszténység és a határok védelmének szükségességében.

Külön kiemelte, hogy tiszteljük az olaszokat, mert sikerrel védik tengeri határaikat, az olasz határvédelem sikere pedig közvetetten magyar nemzetbiztonsági érdek is.

A magyar határvédelemről szólva Orbán Viktor megismételte, hogy az Európai Uniótól hazánk egyetlen fillért sem kapott, tehát

Európa védelméről a magyar adófizetők pénzén kell gondoskodnunk.

A magyar miniszterelnök beszámolt arról, hogy ismertette az olasz belügyminiszterrel azt az elképzelést, hogy az Európai Bizottság és Parlament helyett létre kell hozni a schengeni belügyminiszterek tanácsát, hiszen azoknak kell dönteniük a migráció kérdésében, akik értenek is hozzá.

Matteo Salvini köszönetet mondott – ahogy fogalmazott – barátjának a meghívásért. Elmondta, hogy az olasz sajtóban sok rágalom érte a magyar határvédelmi megoldást, de most személyesen győződhetett meg arról, hogy ez nem más, mint természetes védekezés.

Salvini kifejtette, hogy van ugyan némi vita a két ország között a migránsok elosztását illetően, abban viszont egyetértenek, hogy

mindenképpen meg kell védeni a határokat és ott segíteni, ahol a baj forrása van.

Matteo Salvini külön kiemelte, hogy kiválóak a két ország gazdasági kapcsolatai, Olaszországnak pedig példaként szolgálhat a magyar adórendszer, hiszen ennek is része van abban, hogy Magyarország gazdasága száguld.

Az olasz politikus szerint egy erős nemzeti identitásokkal rendelkező Európára van szükség. Kijelentette, hogy

Olaszország támogatni fogja Magyarországot a Brüsszellel szembeni vitákban.

Megemlítette, hogy Lengyelországgal szemben is elfogadhatatlan eljárást folytat az Unió, és Olaszországot is folyamatosan bírálják gazdaságpolitikája miatt.

Orbán Viktor kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az Európai Néppárt nem nyitott és nem fogadó a Salvini-párttal való együttműködésre. A kormányfő szerint vagy a bevándorláspárti, vagy a bevándorlásellenes erők vezetik majd Európát május 26-a után. Mi azt szeretnénk, hogy az EPP-n belül többségbe kerüljön az az álláspont, hogy a bevándorlásellenes erőkkel működjön együtt a Néppárt, de ez egyelőre nincsen így.

Matteo Salvini szerint az alternatív európai erők megerősödnek

a választások után, egy új fejezetre van szükség.

Orbán Viktor úgy vélte, négy gond van az Európai Unióban: Európa nem védi meg magát, nem tiszteli a tagállamokat, a gazdasági teljesítmény gyengül, és nem hallgatja meg az embereket.

A magyar miniszterelnök egy másik kérdésre azt mondta, a magyarok számára a legfontosabb érték a szabadság, ezért mi magunk választjuk meg, hogy milyen együttműködésben veszünk részt. Több tiszteletet várunk el - mondta a kormányfő utalva arra, hogy a CDU bírálta a La Stampában megjelent interjú miatt.

A különféle demokráciák vitájáról szólva kifejtette, hogy a liberálisok szerint aki nem liberális, az nem demokrata.

Magyarországon elegünk lett abból, hogy egyenlőségjelet tesznek a liberalizmus és a demokrácia közé.

A kereszténydemokraták azt mondják, hogy elsőbbséget kell adni a hagyományos családmodellnek és a nemzetek kultúrájának.

Matteo Salvini arról beszélt, hogy hisznek a demokráciában, de olyan békében, amit az EU jelenlegi politikája nem veszélyeztet. A migránsok integrációjáról azt mondta, hogy az igazi menekültek jogait mindkét országban elismerik, de a határok ellenőrzése lehetővé teszi, hogy csak azok jöjjenek be, akiknek arra joga van.

Az „Európa vár mindenkit” politikája a Földközi-tengert egy temetővé tette.

A probléma a törvénytelenül az EU-ban tartózkodó migránsokkal van, és ha az EU jól működne, akkor mindent megtenne, hogy ezeket a személyeket hazaszállítsa. Az EU-nak kétoldalú megállapodásokat kellene kötnie azokkal az országokkal, ahová haza lehetne szállítani a migránsokat. Orbán Viktor hozzátette,

a felelős segítség úgy történhet meg, hogy közben nem tesszük tönkre a saját hazánkat.

Matteo Salvini  végül arról beszélt, hogy az EP-választásokon lehetséges egy másfajta szövetség, mint amit eddig megszoktak. Lesz egy nagy szövetség azok között, akik fontosnak tartják Európa jövőjét.

Egy iszlám kalifátust fogunk látni Európában, ha a baloldal tovább kormányozza Európát

- mondta Salvini.

Jó lenne, ha Matteo Salvini gondolatai többségre jutnának az Európai Néppárton belül - fejezte be a sajtótájékoztatót Orbán Viktor.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

mandiner.hu

Hajdú Péter: Borzasztó helyzetben van Varga Judit

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Romániának is drukkolnunk kell a magyar sikerért

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

mindmegette.hu

Így készíts vaníliás cukrot házilag - egyszerűbb, mint gondolnád!

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-