RIPOSTER

Saját húga szolgáltatott bizonyítékot a Teréz körúti robbantó ellen

Fegyházban letöltendő életfogytiglani börtönre ítélte a bíróság a Teréz körúti robbantót, a 25 éves fiatal nem jelent meg a szerdai ítélethirdetésen. Az indoklásban elhangzott: a döntés egyik oka, hogy P. László Gergely húga felismerte a robbantó személyében a bátyját!
  • Szerző: RIPOST

Óriási érdeklődés övezte a Teréz körúti robbantás ítélethirdetését, a Fővárosi Törvényszéken rengeteg újságíró és civil jelent meg, hogy megtudja: milyen büntetést szabnak ki a két évvel ezelőtti merénylet elkövetőjére. A bíróság dísztermében megjelent a vádlott édesapja, húga és pár támogatója is, egyikük fehér horgászsapkát vett fel, így demonstrálva, hogy a tettes pártján áll, aki a kamerafelvételek szerint ilyet viselt.

Ám a videókon kívül számos bizonyíték szól a most 25 éves P. László Gergely ellen!

Dr. Kalina József 5 perc bevezető után el is mondta az ítéletet: a vádlottat, aki nem jelent meg a bíróságon, életfogytiglani fegyházbüntetésre ítéli közfeladatot ellátó személyek elleni emberölési kísérlet, robbanóanyaggal való visszaélés és terrorcselekmény előkészítése miatt.

A tettes legkorábban 25 év múlva szabadulhat

- monda a bíró, aki ezen kívül kötelezte P. László Gergelyt a bűnügyi költségek megfizetésére, ennek az összege pedig óriási: meghaladja a 110 millió forintot!

Az ügyész súlyosbítást kér, az ügyvéd P. László Gergely felmentését és ügyfele házi őrizetbe helyezését indítványozta a másodfokú ítéletig, utóbbi kérést dr. Kalina József bíró elutasította.

Az ítélethirdetés után a hallgatóság kisebb része felszisszent, többen elhagyták a tárgyalótermet, nagyobb botrány ekkor még nem tört ki. A bíró hosszasan indokolta döntését, az előzmények, a beismerő vallomás, a vádlott telefonján lévő szelfik, amiket a merénylet előtt készített magáról és a helyszínen talált DNS egyértelműen arra utal, hogy ő robbantott a Teréz körúton.

Az egyik perdöntő bizonyíték pedig az, hogy P. László húga egyértelműen felismerte a merénylőben a bátyját.

Ezt nem hiszem el, ez nem lehet igaz

– fakadt ki a lány, amikor megmutatták neki azokat a kamerafelvételeket, amiken az elkövető vásárol a robbantás előtt egy CBA-ban.

Miután dr. Kalina József berekesztette a tárgyalást, szót kért a merénylő édesapja. Idősebb P. László először gúnyosan "gratulált" a bírónak, és koncepciós pernek minősítette az eljárást. Ezután a bátyját felismerő P. Dorottya állt fel, szerinte „meghamisították és átértelmezték” a tanúvallomását. Végül bekiabált az a hölgy is, akit az augusztus végi védői perbeszédben ki kellett tiltani a tárgyalásról, ő megint azt szajkózta, hogy P. László Gergelyt bedrogozták, emiatt tett beismerő vallomást. A bíró mindenkit csendre intett, és elhagyta a dísztermet, mondván, ő már lezárta a tárgyalást.

A Teréz körúti robbantás ügye várhatóan jövőre folytatódik másodfokon.

És ezeket olvastad már?