RIPOSTER

Õrület élőben! Felépítették a Van Gogh képein szereplő szobát!

Az őrült festő szobáját 10 dollárért egy éjszakára bárki kivehetné. De sajnos már 3 hónapra előre lefoglalták a különleges lakrészt az érdeklődők, hiszen jobb lett, mint az eredeti!
címkék:
  • Szerző: Ripost

A legendássá vált szoba eredetije a franciaországi Arlesban állt, a Lamartine tér 2. szám alatti fogadóban, ami a festőnek köszönhetően Sárgaház néven vált ismertté. Itt lakott a posztimpresszionista művész 1888-ban. Az épület a II. világháború során egy légitámadás alatt megsérült és később lebontották

A kiállításon, amelynek az apropóján életre kelt a kép, a szobáról készült festmény három változatát egyszerre állítják ki, Észak-Amerikában először.

A lelkes művészetkedvelők a különös szobát, az Art Institute of Chicagónak hála a következő három hónapban éjszakánként 10 dollárért kibérelhetik az Airbnbn keresztül (Itt!). Azonban kár sietni, ugyanis már minden időpontot lefoglaltak! Persze ha ven egy kis üzleti érzékük, kitolhatják a határidőt.

"A szoba digitális reprodukciója lehetőséget teremt a látogatóknak, hogy egyszerre tapasztalják meg a festő képzeletét és a valóságot, amely inspirálta."

A szoba a múzeum kampuszán található és két személy részére bérelhető ki, a kiállítás pedig 2016. május 10-ig tekinthető meg.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?